Ρωσία: “Κόκκινη γραμμή” για εμάς η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ρωσία: “Κόκκινη γραμμή” για εμάς η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για τη Μόσχα και ότι ανησυχεί από συνομιλίες ότι το Κίεβο μπορεί να λάβει μια μέρα σχέδιο δράσης για ένταξη.

 
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ σύμφωνα με το capital.gr, έκανε τις παρατηρήσεις μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησαν συνομιλίες στη Γενεύη. Ο Πέσκοφ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής ήταν θετική συνολικά.

 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήθελε ένα σαφές “ναι” ή “όχι” από τον Μπάιντεν σχετικά με το αν θα δώσει στην Ουκρανία ένα σχέδιο για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https://servedbyadbutler.com/app.js';var n = document.getElementsByTagName("script")[0]; n.parentNode.insertBefore(s, n);}());} var AdButler = AdButler || {}; AdButler.ads = AdButler.ads || []; var abkw = window.abkw || ''; var plc482769 = window.plc482769 || 0; document.write(''); AdButler.ads.push({handler: function(opt){ AdButler.register(179386, 482769, [300,250], 'placement_482769_'+opt.place, opt); }, opt: { place: plc482769++, keywords: abkw, domain: 'servedbyadbutler.com', click:'CLICK_MACRO_PLACEHOLDER' }});

Ο Μπάιντεν είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να ξεριζώσει τη διαφθορά και να πληροί άλλα κριτήρια για να μπορέσει να ενταχθεί.

 
Ο Πέσκοφ είπε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση. “Αυτό είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αυτό είναι πραγματικά μια κόκκινη γραμμή για εμάς – όσον αφορά την προοπτική της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Πέσκοφ στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.

“Φυσικά, αυτό (το ζήτημα ενός σχεδίου ένταξης για την Ουκρανία) εγείρει ανησυχίες για μας”, είπε.

Ο Πέσκοφ είπε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης ότι πρέπει να πραγματοποιήσουν συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων το συντομότερο δυνατό. Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής να ξεκινήσουν τακτικές διαπραγματεύσεις για να προσπαθήσουν να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές συμφωνίες ελέγχου όπλων και μέτρα μείωσης του κινδύνου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Μόσχα ανέμενε πως οι συνομιλίες με την Ουάσινγκτον θα ξεκινήσουν εντός εβδομάδων. Έκανε τα σχόλια σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών την Πέμπτη.

Πηγή thestival.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version