Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Μαξίμ Ορέσκιν, ο οποίος είναι βοηθός του Ρώσου Προέδρου στα οικονομικά ζητήματα. Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτιν, ο οποίος και του ευχήθηκε περαστικά. Η είδηση αυτή σήμανε συναγερμό, υπό το φόβο να έχει κολλήσει κορονοϊό και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τα δρακόντεια μέτρα που τηρεί για την προστασία του. Ο Πούτιν, σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν πρόκειται να μπει σε απομόνωση, έπειτα από το κρούσμα.

“Όχι, δεν θα μπει σε καραντίνα. Δεν είναι απαραίτητο γιατί δεν έχουν απευθείας επαφές από κοντά” τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το mk.ru.

Πούτιν: Έτσι προστατεύεται από τον κορονοϊό

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προστατεύεται από τον κορονοϊό με ένα ειδικά σχεδιασμένο τούνελ απολύμανσης, το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν όσοι τον επισκέπτονται στην κατοικία του, που βρίσκεται λίγο έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας. Το τούνελ, κατασκευάστηκε από μια ρωσική εταιρεία με έδρα την πόλη Πένζα και εγκαταστάθηκε στην οικία του στο Novo-Ogaryovo, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το βίντεο επίδειξης για το τούνελ που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο, δείχνει ανθρώπους με μάσκες να διασχίζουν το τούνελ και να ψεκάζονται από το ταβάνι με απολυμαντικό υγρό. Επίσης απολυμαντικό υγρό ψεκάζεται και από το πλάι, ώστε να απολυμανθούν επαρκώς όλες οι πλευρές. Άλλωστε ο Ντιμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του Προέδρου, είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι όλοι όσοι συναντούν τον Πούτιν από κοντά πρέπει να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Πηγή enikos.gr