Με ροζ χρώμα θα φωταγωγηθεί για μία ακόμη χρονιά το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο εκδήλωσης ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Γυναίκες, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντές, με το σύνθημα «Είναι στο Χέρι Μου», θα στείλουν το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Η εκδήλωση θα γίνει απόψε στις 8, με οργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο», με όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19. Παράλληλα, από τις 6 το απόγευμα, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης θα βρίσκεται και η κινητή μονάδα μαστογράφου.
Αυτήν την ώρα, στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στον Εσταυρωμένο, πραγματοποιούνται ανάλογες δράσεις πρόληψης.
Σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο/Δ/νση Αγροκτήματος, το Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖω» Ν. Ηρακλείου, η ΥΠΕ Κρήτης οργανώνει φύτευση, με σκοπό την δημιουργία του ροζ κήπου της ελπίδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται κατά τη διάρκεια του αφιερωμένου στην πρόληψη της ασθένειας Οκτωβρίου.
Τριανταφυλλιές, γεράνια, και άλλα ροζ φυτά που έχουν δωριθεί από πολίτες και φορείς φυτεύονται στο παρτέρι του προαύλιου χώρου της ΥΠΕ Κρήτης. Κάθε φυτό θα φέρει σε ειδική σήμανση το όνομα του δωρητή.
Επίσης, διανέμονται συμβολικά στο κοινό που επισκέπτεται την 7η Υ.ΠΕ., το Κ.Υ. Ηρακλείου και τον ΕΦΚΑ, ροζ τριαντάφυλλα, ροζ κορδέλες, έντυπο ενημερωτικό υλικό και υφασμάτινες μάσκες ατομικής προστασίας.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.