Κινητοποιήσεις για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Σάμου.

 

 

Την αποφασιστικότητα των κατοίκων της Σάμου να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης να φέρει μπουλντόζες στο νησί, αλλά και την απογοήτευσή του για το ενδεχόμενο να έρθουν με τα ΜΑΤ, θυμίζοντας άλλες εποχές, εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 o Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.


Μιλώντας στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι “θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι για περίφραξη και ισοπέδωση. Είμαστε αποφασισμένοι να μην τους κάνουμε το χατίρι να υλοποιήσουμε τα σχέδιά τους, γιατί θα είναι για εμάς τεράστιο πρόβλημα, θα υποβαθμιστεί το νησί μας”.

Ανέφερε, ότι την Τετάρτη θα γίνει συνεδρίαση, αλλά τόνισε, ότι “θα αντιδράσουμε δυναμικά, θα αποκλείσουμε την περιοχή, ελπίζω να μην έρθουμε αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Τα έχω ζήσει ως φοιτητής, δε θέλω να τα ξαναζήσω. Η κυβέρνηση επέλεξε να μας πάει απέναντι, είχαμε συμφωνήσει σε κάποια πράγματα και πήγαμε σε επιτάξεις. Θα προσπαθήσουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια”

Όπως είπε μάλιστα, στο νησί, “το παιχνίδι το παίζουν οι ΜΚΟ, όχι οι υπηρεσίες του κράτους. Δεν υπάρχουν δομημένες υπηρεσίες ασύλου”.


 

Πηγή thesstoday.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 127