«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», τόνισε ο καθηγητής

Αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου από αύριο κιόλας για πάνω από δύο βδομάδες προκρίνει σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

«Πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο, όχι μετά από δεκαπέντε μέρες, το οποίο θα πρέπει να διαρκέσει για παραπάνω από δυο εβδομάδες, καθώς δεν θα φτάσουμε σε αποσυμπίεση στις επόμενες δύο εβδομάδες» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε σαν στόχο από την αρχή, δηλαδή να διαχειριστεί πρώτα από όλα με επιτυχία τον υγειονομικό κίνδυνο και άρα ναι, αν θέλετε, να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρό πια lockdown» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Αν συζητάμε για άνοιγμα στις 16 Μαρτίου λιανικού εμπορίου, σχολείων, τα πράγματα είναι δύσκολα κυρίως λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να παίζουμε.

Μίλησε για τα μέτρα της τηλεργασίας, που πρέπει να εφαρμοστεί σοβαρά, αλλά και αυτό της απολύμανσης του αέρα των εσωτερικών χώρων, ενώ πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στα μισά της κορύφωσης ενός σοβαρού τρίτου κύματος πανελλαδικά και κοντά στην κορύφωση στην Αττική.

Πηγή newsbeast.gr