Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού έρχεται στο προσκήνιο, μετά τη δημοσιοποίηση μίας περίπτωσης μαθητή στο Αγρίνιο.  Στις Σέρρες, όπως και σε όλη τη χώρα, υπάρχουν φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού αλλά είναι περιορισμένα και αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον προϊστάμενο β/θμιας εκπαίδευσης ο οποίος επισημαίνει ότι η ύπαρξή τους οφείλεται κυρίως στα επακόλουθα της πανδημίας. 

Στο ίνσταγκραμ και το τικ τοκ ανέβασαν βίντεο συμμαθητές 13άχρονου στο Αγρίνιο, πριν από μερικές εβδομάδες, στο οποίο φαίνεται ο ξυλοδαρμός του.  Η μητέρα του μαθητή κατέθεσε μήνυση σε βάρος 7 επτά συμμαθητών του παιδιού και της Διεύθυνσης του Γυμνασίου. 

Τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού δεν έχουν εξαλειφθεί στα σχολεία. Μιλώντας για το θέμα αυτό  στην τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ο διευθυντής β/θμιας εκπαίδευσης Σερρών κος Στέλιος Ρίζος παραδέχεται ότι υπάρχει στα σχολεία, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά στις Σέρρες είναι πολύ περιορισμένα και γίνονται ενέργειες ώστε να εξαλειφθούν εντελώς. 

Τα προβλήματα στις Σέρρες ξεκινούν κυρίως από την περίοδο της πανδημίας, καθώς από το σπίτι τα παιδιά μεταφέρουν την ένταση στο σχολείο. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί των Σερρών είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα ζητήματα που προκύπτουν. 


Ρεπορτάζ Σοφία Πάπου 

Επιμέλεια Αναστασία Κεχαγίδου Χαβαλέ 


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 94