Σε διαβούλευση το σχέδιο «Κλεισθένης» για την αυτοδιοίκησηΟι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε το σχέδιο «Κλεισθένης» για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και τεθεί σε διαβούλευση.

Στη συζήτηση της Π.Γ. υπογραμμίστηκε η θέση για απλή αναλογική. Επίσης, τονίστηκε ότι το αναλογικό σύστημα προϋποθέτει προγραμματικές συνθέσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

NIKOS ZAPARAS
Green Cola
Kompoloi
elections
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ

Αναφορικά με τις ενστάσεις και τις επικρίσεις που ακούγονται κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως πρόκειται για προσχηματικές αντιδράσεις που πηγάζουν από την «αλλεργία» της Ν.Δ. απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία.

Σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο, η Πολιτική Γραμματεία ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, πρόκειται για κείμενο ειδικού σκοπού όπως εκείνο που παρουσίασαν Πορτογαλία και Ιρλανδία για την έξοδο τους από το πρόγραμμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το κείμενο εκφράζει την αντίληψη της κυβέρνησης για μια ολιστική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξουν παρατηρήσεις των θεσμών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο κείμενο δίνεται έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.


naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *