Σε καραντίνα ο Νομός Σερρών μετά τις εστίες καταρροϊκού πυρετού στη Βισαλτία -Τα συμπτώματα( VIDEO)Δύο είναι μέχρι στιγμής οι εστίες καταρροϊκού πυρετού που έχουν καταγραφεί στο νομό Σερρών, ενώ οι αρχές αποφάσισαν τα θέσουν τον νομό σε καραντίνα  αφού δεν επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση ζωικού κεφαλαίου.

 

ΟΙ δύο εστίες εντοπίσθηκαν σε Θερμά και Δάφνη και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο για την συγκεκριμένη επιζωοτία.

Καθίσταται σαφές ότι η συγκεκριμένη ασθένεια δε μεταδίδεται στον άνθρωπο, ούτε με τσιμπήματα κουνουπιών ούτε με την κατανάλωση κρέατος, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο μοναδικός κίνδυνος είναι η απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου και η οικονομική ζημία που συνεπάγεται. Ο καταρροϊκός πυρετός δεν είναι τόσο καταστροφική νόσος καθώς το ποσοστό θνησιμότητας των ζώων που πλήττονται δεν ξεπερνά το 3%.

Αντίθετα, στην περίπτωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς αν ένα ζώο βρεθεί θετικό θα πρέπει να οδηγηθεί στη σφαγή όλο το κοπάδι, με μεγάλες συνέπειες στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της χώρας.


 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο ΔΑΟΚ Σερρών η ασθένεια προσβάλει κυρίως τα πρόβατα, κατσίκες και βοοειδή

Δείτε τι συμβουλεύει τους κτηνοτρόφους

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *