Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Πύλου.

 

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα στη Μεσόγειο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».

Το επίκεντρο του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός αυτός ήταν ευεργετικός γιατί, όπως εξήγησε «οι σεισμοί πρέπει να γίνονται και η Γη να παράγει συγκεκριμένη ενέργεια». Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ «παράλληλα με το σεισμό επειδή ήταν μεγέθους άνω των 5,5 Ρίχτερ και ήταν υποθαλάσσιος εκδόθηκε αυτόματη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τσουνάμι, η οποία ακυρώθηκε μετά από 2 ώρες καθώς δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική παρατήρηση».

Κατά την εκτίμηση του Γεράσιμου Χουλιάρα είναι πολύ πιθανό ο σεισμός να συνδέεται με τον σεισμό της 17ης Νοέμβριου μεγέθους 6,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κρήτης.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε και μία ανάρτηση,

«Καλημέρα σας, ο πρωινός «ευεργετικός» ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας» έγραψε.

 


Views: 7