Σερραία νοσηλεύτρια: Λόγια που με κομμάτιασαν: ” ….μη με διασωληνώσετε, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αναπνέω καλύτερα”Συγκλονιστική η δημοσίευση  της Σερραίας νοσηλεύτριας

“Σας παρακαλώ πολύ μη με διασωληνώσετε ακόμη, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αναπνέω καλύτερα”. Αυτά είναι τα λόγια ενός 49χρονου άντρα από με κορωνοϊού, που χρειάστηκε να διασωληνωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Τα λόγια αυτά μετέφερε μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νοσηλεύτρια Γεσθημανή Μπερμπερή, η οποία εργάζεται στο τμήμα covid του νοσηλευτικού ιδρύματος των Σερρών. Η κυρία Μπερμπερή με την ανάρτησή της περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη γιατροί και νοσηλευτές ανά την Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά, που εισέρχονται στα νοσοκομεία.

Η Σερραία νοσηλεύτρια σημειώνει χαρακτηριστικά:

ΓΟΝΑΤΙΣΑΜΕ_______

Ονομάζομαι Γεσθημανή, γεννήθηκα στις Σέρρες και μεγάλωσα στο χωριό Προβατάς.
Ο πατέρας μου ονομάζεται Χρήστος και η μητέρα μου Ελένη.
Έχω μια αδερφή, την Αρετή και μια υπέροχη ανιψιά τη Μαρία.
Έχω πάρα πολύ καλούς και αγαπημένους φίλους, που τους αισθάνομαι και αυτούς οικογένεια μου.
Νιώθω την ανάγκη να συστηθώ για να γνωρίζετε ότι, όσοι δουλεύουμε στο νοσοκομείο, δεν έχουμε φυτρώσει σε αυτό τον πλανήτη, ούτε και είμαστε αναλώσιμο υλικό. Έχουμε οικογένεια, φίλους και είμαστε άνθρωποι τρωτοί όπως όλοι σας. Επίσης, δεν έχουμε πέσει σε κανέναν μαγικό ζωμό, όπως ο Οβελίξ, ώστε οι δυνάμεις μας να είναι ανεξάντλητες.

Εργάζομαι ως νοσηλεύτρια εδώ και πολλά πολλά χρόνια σε δύσκολα τμήματα. Έχω έρθει αντιμέτωπη με πολύ σκληρές εικόνες όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με ιστορίες ανθρώπων που με έχουν σημαδέψει βαθιά.


Τους τελευταίους μήνες εργάζομαι σε ένα από τα τμήματα covid του Γ. Ν. Σερρών και όσα έχω ζήσει αυτές τις μέρες, είναι μόνο τραγικά.
Η σκληρότητα και η σφοδρότητα της πανδημίας και των συνεπειών της, είναι αδύνατον να μεταφέρθει σε εσάς, μέσα από λίγες γραμμές.

Θα σας μεταφέρω μόνο, τα λόγια ενός 49χρονου ασθενή θετικού στον Κορωνοϊό, με πολύ σοβαρή δύσπνοια, λίγες ώρες πριν διασωληνωθεί,
λόγια που με κομμάτιασαν……

Ασθμαίνοντας μας είπε:
“Σας παρακαλώ πολύ μη με διασωληνώσετε ακόμη, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αναπνέω καλύτερα”

Το ιατρικό απόρρητο απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ασθενή, οπότε ας τον ονομάσω τυχαία Αποστόλη γιο, πατέρα και σύζυγο, με πολλούς και καλούς φίλους που τους νιώθει οικογένεια.
Προσεύχομαι απόψε για αυτόν, σας παρακαλώ να το κάνετε και εσείς.

Gesthimani Berberi

 


Views: 239

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *