Σέρρες: Αιφνιδιασμένοι και προβληματισμένοι οι φαρμακοποιοί με τα δωρεάν γρήγορα τεστ (video)

Αιφνιδιασμένοι και προβληματισμένοι οι φαρμακοποιοί με τα δωρεάν γρήγορα τεστ

Αιφνιδιάστηκαν αλλά και προβληματίστηκαν οι φαρμακοποιοί της χώρας από την παραπάνω δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου για τα δωρεάν γρήγορα τέστ από τα φαρμακεία.

Φαίνεται ότι δεν έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, οι οποίοι έμαθαν τα νέα από τη τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Σερρών, Αναστάσης Ρόντζης τονίζει ότι ο πολίτης θα δικαιούνται τέσσερα γρήγορα τεστ τον μήνα με τον αριθμό ΑΜΚΑ. «Εάν ο πολίτης πάρει το τεστ και το κάνει μόνος του στο σπίτι θα είναι δωρεάν, εάν όμως γίνει εντός το φαρμακείου από τον φαρμακοποιό θα υπάρξει ένα κόστος» υπογραμμίζει ο κύριος Ρόντζης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου «η επιλογή από την κυβέρνηση, βάσει της τρέχουσας συγκυρίας, της δυνατότητας μαζικής διάθεσης test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 για τον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ αφού προηγηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους»

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version