Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης. Στις 3 Μαΐου καφέ και εστιατόρια κάνουν πρεμιέρα και μετά από 6 μήνες περίπου είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους Σερραίους και όχι μόνο, πολίτες.

Ήδη οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και τα πρώτα τραπέζια έχουν στηθεί στον εξωτερικό χώρο της ταβέρνας «Κεντρικό»,  «Νέο Κρόνιο» αλλά και «Καθ’ Οδόν», ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται και οι πρώτες κρατήσεις.

«Αισθάνομαι σαν να είναι η πρώτη ημέρα, όπως όταν πρωτοαναοίξαμε» αναφέρει ο κύριος Καμάς Γεώργιος, ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου «Καθ’οδόν»,  που ανοίγει ξανά την επιχείρησή του μετά από μήνες.

Οι κρατήσεις για τη Δευτέρα έχουν αρχίσει να γίνονται και ο κύριος Καμάς, με αίσθημα ευθύνης εφιστά την προσοχή στους πελάτες σχετικά με τον αριθμό των καθήμενων στο τραπέζι.

Πάντως, ο κύριος Καμάς, φαίνεται αισιόδοξος για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και την κίνηση που θα έχουν, συγκριτικά και με το περσινό lockdown, που ήταν πιο σύντομο.

Σχετικά με το νέο ωράριο οι πελάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει από το κατάστημα μέχρι και τις 11 παρά τέταρτο το βράδυ, ενώ τα καταστήματα στις 11 θα πρέπει να είναι κλειστά. Μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και κατά τις ώρες της απαγόρευσης, από τις 11 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, αυτά που διαθέτουν υπηρεσία delivery, χωρίς ωστόσο να πωλούν αλκοόλ.


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.