Σέρρες: Αντιπολεμική μουσική διαμαρτυρία στον Πεζόδρομο επί της Μεραρχίας

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική μουσική διαμαρτυρία την Πέμπτη στις 19:00 στον Πεζόδρομο επί της Μεραρχίας

Δελτίο Τύπου

 

Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ!

Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, η οποία έγινε με την συναίνεση των ΗΠΑ. Ζητούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Συρία, τον άμεσο τερματισμό του ιμπεριαλιστικού πολέμου, την παύση των ιμπεριαλιστικών εξωτερικών παρεμβάσεων στο εσωτερικό της χώρας. Καταγγέλλουμε τα απροκάλυπτα παζάρια των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, κ.α), με τα οποία ξεδιάντροπα μοιράζεται και ξαναμοιράζεται η Συριακή επικράτεια σε σφαίρες επιρροής. Η ιστορία, αλλά και οι ίδιες οι εξελίξεις στη Συρία, διδάσκουν, ότι η όποια «ειρήνη» προκύπτει κατόπιν ιμπεριαλιστικών παζαριών, συμβιβασμών και διευθετήσεων, θέτει τις βάσεις για μελλοντικούς πολέμους -είναι ειρήνη με το «πιστόλι στον κρόταφο»!

Καλούμε τους εργαζομένους και όλο το λαό να εκφράσουμε από κοινού την ολόπλευρη στήριξη μας στον Συριακό και Κουρδικό λαό, στους λαούς της Μ. Ανατολής, οι οποίοι πληρώνουν με το αίμα τους το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων. Τους προτρέπουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, να παλέψουμε, ώστε Έλληνες και ξένοι να έχουμε αξιοπρεπή ζωή, να αντιπαλέψουμε το ρατσισμό! Τους λέμε να απορρίψουμε τις φωνές, οι οποίες στο όνομα του ρεαλισμού και μικρότερου κακού, μας καλούν να διαλέξουμε ιμπεριαλιστή, να γίνουμε υποστηρικτές της α ή της β «λυκοσυμμαχίας» (ΝΑΤΟ, ΕΕ), να ταυτίσουμε τα συμφέροντα μας με αυτά των «αφεντάδων» μας. Οι «αφέντες» όποτε τους συμφέρει πολεμούν, όποτε τους συμφέρει τα «βρίσκουν». Το λογαριασμό όμως τον πληρώνουμε πάντοτε εμείς.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στη νέα συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, στην διατήρηση και επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της σε επεμβάσεις, σε αποστολές εκτός συνόρων, σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σημαίνει αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, μεγαλύτερη συμμετοχή στην «παραγωγή» προσφύγων, κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής. Σημαίνει ότι η Ελλάδα εισέρχεται στην «πρώτη γραμμή» του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Ιράν!Ωστόσο δε σημαίνει ειρήνη! Ούτε σημαίνει προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας! Η «πισώπλατη μαχαιριά» που δέχτηκε η πολιτική ηγεσία των Κούρδων της Συρίας από τους Αμερικάνους συμμάχους της, ο 3ος «Αττίλας» και οι γεωτρήσεις που διεξάγει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν το μέλλον που επιφυλάσσεται στους λαούς, όταν αυτοί επιτρέπουν να ταυτιστεί η ειρήνη με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των πολυεθνικών εταιρειών.

Η φιλία των λαών η μόνη ειλικρινής φιλία, η αλληλεγγύη «όπλο» μας!

Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ν. Σερρών
Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού
Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών ΔΙ.ΠΑ.Ε
Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (ΟΓΕ)
Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών
Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών
Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Ν. Σερρών

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *