12.1 C
Serres

Σέρρες-Απεργία 9/11: “Απεργούμε για τα αυτονόητα δικαιώματά μας”- video

Date:

 «Παρέλυσε» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η χώρα με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα της χώρας ζήτησαν να ληφθούν μέτρα καθώς οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη πόλη των Σερρών από τις 10.00 το πρωί και μετά έγιναν στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Κρόνιο, και στο Εργατικό Κέντρο με κύριο αίτημα την ακρίβεια όπου κανένα σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα ,θέρμανση και τρόφιμα. Παράλληλα άλλα αιτήματα που τονίστηκαν ήταν η απληρωσιά, η δουλειά χωρίς όριο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και το δικαίωμα του εργαζομένου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος και όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Στις 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όλη η κοινωνία απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα της ακρίβειας.

      Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων που προκύπτουν για όλες τις κοινωνικές ομάδες από την ακρίβεια, αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία σήμερα 9 Νοεμβρίου.

 Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μια κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδια μας, τις ζωές μας. 

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν΄αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

   Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια. 

   Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται.

  Η Κυβέρνηση, αντί να περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αντί να καταργεί/ περιορίζει με άμεσο και έμμεσο τρόπο συνδικαλιστικά δικαιώματα, πρέπει να προωθήσει άμεσα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για κοινή ευημερία. Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση.

  Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα, η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

          ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Άμεση έναρξη Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Κλαδικών  ΣΣΕ.
 • Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής.
 • Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο.
 • Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας.
 • Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα.
 • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
 • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης.  
 • Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ.
 • ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
 • ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
 • ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ.

   Η Δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στην φτώχεια.

  Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τώρα σηκώνουν στην πλάτη τους και το κόστος της ακρίβειας

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  9/11/2022

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.

ΣέρρεςΣέρρες-Απεργία 9/11: "Απεργούμε για τα αυτονόητα δικαιώματά μας"- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί για κακόβουλο λογισμικό – Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι Πολίτες- video

Νέες προειδοποιήσεις για κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απεύθυνε...

Σοβαρές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών: “Καμία κλινική με κανονική στελέχωση”- video

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών....

Σέρρες- Θ. Κουτμερίδης: Το τραγούδι που τραγούδησε για την αδερφή του Πάττυ – video

Εκδήλωση στη μνήμη της Πάττυς Κουτμερίδου και σ’ όλες...

Σέρρες: Μνημείο ΜΑΝΑ- Αφιερωμένο στις μανούλες που έφυγαν απροσδόκητα από τη ζωή- video

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα