Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις ιικού φορτίου που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΣ στα αστικά λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό αλλά και στο φρεάτιο γενικό νοσοκομείο Σερρών, για την παρακολούθηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Οι μετρήσεις έδειξαν επιβάρυνση του ιικού φορτίου, με θετικότητα στον covid-19.  

Οι μετρήσεις στα λύματα πραγματοποιούνται από τις αρχές Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Τα αποτελέσματα από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι πρόσφατα ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο το τελευταίο διάστημα τα δεδομένα άλλαξαν.

Οι αρνητικές μετρήσεις των λυμάτων στον βιολογικό, του προηγούμενου διαστήματος δείχνουν ότι τα κρούσματα του νομού αφορούσαν δήμους εκτός του δήμου Σερρών. Από τις τελευταίες μετρήσεις όμως φαίνεται ότι το ιικό φορτίο είναι αυξημένο και στο δήμο Σερρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ.

Οι μετρήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται και τα στοιχεία που αντλούνται θα δίνουν μια εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση, η οποία συνήθως είναι επιβεβαιωτική όπως δηλώνει ο κύριος Χαλκιόπουλος.

Το προηγούμενο διάστημα, συγκεκριμένα το Νοέμβριο, η δημοτική παράταξη «Δύναμη Σερραίων», με επικεφαλής την Αριάδνη Παπαφωτίου, είχε καταθέσει γραπτή πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να ανατεθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να μετράει το ιικό φορτίο στα λύματα των Σερρών και με ανάρτησή της υπενθυμίζει τα εξής:


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.