14.7 C
Serres

Σέρρες: «Βασίλης Αγοραστός» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ομόνοιας

Date:

Στην ονοματοδοσία του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου ομόνοιας σε «Βασίλης Αγοραστός» προχώρησε ο Δήμος Σερρών τιμώντας τη μνήμη του Σερραίου πρωταθλητή του στίβου και βαλκανιονίκη, ανθρώπου που «υπηρέτησε» επί σειρά ετών την τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Σερρών.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ομόνοιας σε «Βασίλης Αγοραστός» στη μνήμη του Σερραίου πρωταθλητή του στίβου στη διάρκεια μίας σεμνής τελετής χθες, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.
Τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας «Βασίλης Αγοραστός» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή και την κόρη του αείμνηστου αθλητή Χρύσα Αγοραστού.

Σέρρες: «Βασίλης Αγοραστός» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της ομόνοιας

«Είναι μια σπουδαία μέρα γιατί τιμούμε έναν συμπατριώτη μας, τον Βασίλη Αγοραστό, ένα πολύ μεγάλο αθλητή, που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σερρών και τον Δήμο Σερρών για την πρωτοβουλία αυτή που κάνουν κάτι το οποίο συνήθως δεν γίνεται γιατί ξεχνάμε τους ανθρώπους, δηλαδή δίνουν το όνομα αυτού του ανθρώπου σε ένα κλειστό γυμναστήριο έτσι ώστε όλοι μας να θυμόμαστε την προσφορά του, να θυμόμαστε τι άνθρωπος ήταν και οι νεότεροι να εμπνευστούν από αυτόν» είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στην τελετή ονοματοδοσίας ήταν παρόντες οι Βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, εκπρόσωπος της Βουλευτού Φωτεινής Αραμπατζή, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννης Γάτσιος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του 10ου Συντάγματος Πεζικού, η οικογένεια, συναθλητές καθώς και φίλοι του εκλιπόντος.

omonoia 1


«Ο Βασίλης Αγοραστός ήταν μια από τις εμβληματικές μορφές του σερραϊκού στίβου και του ελληνικού αθλητισμού. Πρωταθλητής Ελλάδος στον στίβο για πολλά χρόνια στα αγωνίσματα αντοχής και Βαλκανιονίκης άφησε έντονο το αποτύπωμά του στον αθλητισμό αλλά και στα κοινά του τόπου μας.

Η προσφορά του Βασίλη Αγοραστού στην αθλητική ιστορία του τόπου μας ήταν μεγάλη τόσο ως πρωταθλητής όσο και στη συνέχεια στην αθλητική διοίκηση ως μέλος σωματείων, συλλόγων και φορέων», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρετίζοντας την τελετή.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι η μαχητικότητα, το πάθος και η αφοσίωση τον διέκριναν όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην επαγγελματική και αυτοδιοικητική του πορεία.


«Ήταν ένας άνθρωπος που ως Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ και Δημοτικός Σύμβουλος υπηρέτησε επί σειρά ετών τα κοινά με αγάπη, ήθος και αγωνιστικότητα», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να τιμήσουμε τη μνήμη του Βασίλη Αγοραστού και να δώσουμε το όνομα του στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας είναι μία πράξη ελάχιστης αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία.

Το παράδειγμα και η παρακαταθήκη του θα μείνουν για πάντα ζωντανά εδώ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας “Βασίλης Αγοραστός”».

Σέρρες: «Βασίλης Αγοραστός» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της ομόνοιας

Ο κ.Χρυσάφης επέδωσε τιμητική πλακέτα στη Χρύσα Αγοραστού, η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ομόνοιας στη μνήμη του Βασίλη Αγοραστού.

Στη μεγάλη προσφορά του Βασίλη Αγοραστού στον σερραϊκό αθλητισμό και στον στίβο αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της αθλητικής οικογένειας για την ονοματοδοσία.

ΣέρρεςΣέρρες: «Βασίλης Αγοραστός» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ομόνοιας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Κλειστό σήμερα Δευτέρα το Κλειστό Κολυμβητήριο της Κοιλάδας

Ενημέρωση για κλείσιμο κολυμβητηρίου Στο πλαίσιο του ελέγχου των δημοτικών...

Συναγερμός στις Σέρρες: Δήθεν υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ τηλεφωνεί και ζητά προσωπικά στοιχεία λογαριασμών

Έκτακτη ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΣ που επισημαίνει ότι ποτέ...

Νικόλαος Στεφανίδης: Από Αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας χειροτονήθηκε διάκονος στην Εκκλησία των Σερρών

Ο κ. Νικόλαος Στεφανίδης, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα