Σέρρες : Χαλασμένες οι κλειδαριές στις φυλακές Νιγρίτας !!Τι λένε οι φύλακες …(video)

Κραυγή αγωνίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους Νιγρίτας που με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τις σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας της φυλακής, τον υπερπληθυσμό της φυλακής με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης, να γίνονται αφόρητες.

 

 

 

 

 

Ελλείψεις προσωπικού – ελλείψεις εξειδικευμένων εργαζομένων ( υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου, θερμοψυκτικού. Οι λιγοστοί υπάλληλοι που δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές λειτουργίες του καταστήματος τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοιΣτη γραμματεία και το λογιστήριο η κατάσταση είναι μια από τα ίδια λένε οι υπάλληλοι ενώ και Τα γραφεία λειτουργούν με πολλούς φύλακες οι οποίοι εκτελούν και βάρδιες στη φύλαξη. Αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύονται ρεπό και άδειες ή όταν χορηγούνται στους υπαλλήλους μένουν κενά στην καθημερινή λειτουργία των γραφείων.

Η φυλακή αποτελείται από πέντε πτέρυγες των 120 κρατουμένων η καθεμία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία οι τέσσερις πτέρυγες. Θα έπρεπε δηλαδή η δύναμη των κρατουμένων να είναι στους 480. Όμως, εξαιτίας των καθημερινών παραλαβών νεοεισερχομένων κρατουμένων από Αστυνομικά Τμήματα και λοιπά Καταστήματα Κράτησης, ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στους 531!!!, με ότι αυτό συνεπάγεται από ένταση εργασίας και εκνευρισμό- εξαθλίωση υπαλλήλων και κρατουμένων.

 

Την κατάσταση επιδεινώνει ο συνωστισμός των κρατουμένων σε υπεράριθμα κελιά των 4 και 5 κρατουμένων όταν θα έπρεπε σε κάθε κελί να είναι 3

 

Σε καθημερινή βάση κρίνεται απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης σε όλες τις πτέρυγες των κρατουμένων. Η πίεση του νερού δεν επαρκεί εδώ και ένα χρόνο και οι κρατούμενοι σχεδόν καθημερινά είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *