13.1 C
Serres

Σέρρες- ΔΕΥΑΣ: Συνεχής και αδιάλειπτος ο καθαρισμός φρεατίων και αγωγών ομβρίων

Date:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής του Αλέξανδρου Χρυσάφη, η ΔΕΥΑΣ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο κυκλικό πρόγραμμα καθαρισμού των 3.500 φρεατίων ομβρίων της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου Σερρών, ώστε το δίκτυο να μπορεί να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό, όταν αυτό απαιτηθεί.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλεξανδρος Χαλκιόπουλος έχει ήδη προγραμματιστεί η προμήθεια τρίτου αποφρακτικού μηχανήματος, καθώς και η ενίσχυση του Τμήματος Αποχέτευσης, μετά από πολλά χρόνια, για τη δύσκολη καθημερινή προσπάθεια καθαρισμών και αποφράξεων, με πολλές επείγουσες περιπτώσεις. Επιβάλλεται να ενημερώσουμε τους δημότες αναφορικά με δημοσίευση και σχολιασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφιών 5 φρεατίων στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων, εκ των οποίων μάλιστα τα 3 είναι κατηργημένα, ότι μάλλον εντέχνως αποφεύχθηκε η ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών των λοιπών 64 πεντακάθαρων φρεατίων της περιοχής, που εγγυώνται την πλήρη αποχέτευση των ομβρίων υδάτων. Τα 12 από αυτά είναι προσφάτως ανακαινισμένα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να το διαπιστώσει κάνοντας ο ίδιος έναν υγιεινό περίπατο στην οδό Εξοχών ή αν επιθυμεί , να του αποσταλούν οι φωτογραφίες του κάθε ενός φρεατίου που λήφθηκαν την ίδια μέρα.

Αυτή τη στιγμή στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνολική παρέμβαση όλων των αρμόδιων Τμημάτων του Δήμου, με την συνδρομή και της ΔΕΥΑΣ, με στόχο την αναβάθμιση της τεχνητής λίμνης και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους πνεύμονα πρασίνου, που χρησιμοποιούν οι Σερραίοι ως χώρο αναψυχής και αθλητισμού.


 Η ΔΕΥΑΣ επιζητά προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας όλων μας και την συνδρομή των συνδημοτών μας. Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα αξιοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία clicknspot να κοινοποιεί προβλήματα φρεατίων ή να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη ΔΕΥΑΣ για να τα αναφέρει.

Ταυτόχρονα κάθε πολίτης από κάθε θέση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη διατήρηση καθαρών φρεατίων και αγωγών επιδεικνύοντας το απαραίτητο αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Η ενεργός συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη στην προσπάθειά της ΔΕΥΑΣ, καθώς μέσα από «συμμαχίες» και πνεύμα συνεργασίας προκύπτουν βέλτιστα αποτελέσματα.

ΣέρρεςΣέρρες- ΔΕΥΑΣ: Συνεχής και αδιάλειπτος ο καθαρισμός φρεατίων και αγωγών ομβρίων

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι διανομέα φαγητού

Νέο ατύχημα, το 3ο μέσα σε λίγες μέρες, με...

Ν. Ανδρουλάκης από Σέρρες: Μόνη λύση η ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη από την πρώτη Κυριακή

Από τις Σέρρες όπου μίλησε σε συγκέντρωση φίλων κι...

Σέρρες: Ένας χρόνος χωρίς την Μαρία Γιακουμή

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε από την ζωή σε...

Overdrive auto track day: Τριήμερο supercars στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Άνοιξε η αθλητική περίοδος για το 2023 του Overdrive...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα