Σέρρες: Δομή προσφύγων και μεταναστών το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη ; (video)

Το θέμα των προσφύγων αιφνιδίασε το δημοτικό συμβούλιο Σερρών χθες. Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης έλαβε μία πληροφορία την τελευταία στιγμή ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει δομή μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για τις ενέργειες που έχει κάνει.

 

Voreia 350×250

Ο δήμαρχος μίλησε για άνιση κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σήμερα ήρθε μία πληροφορία στο Δήμο , τη λέω με κάθε επιφύλαξη και είμαι υποχρεωμένος να την πω ότι υπάρχει σκέψη, το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη να μετατραπεί σε νέα δομή. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο νομίζω ότι πρέπει να είμαι δίπλα στη Σερραϊκή κοινωνία και να μην επιτρέψουμε να περάσει κάτι τέτοιο».

 

Στη συνέχει το λόγο πήραν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης , οι οποίοι δήλωσαν ότι αιφνιδιάστηκαν, αφού το θέμα δεν ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ Στέφανος Φωτιάδης ζήτησε μία τοπική αυτοδιοίκηση με περισσότερο ενεργό ρόλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο για μας να είναι η Αυτοδιοίκηση είτε αυτή που θυμώνει και κουνάει το δάχτυλο ή να είναι επαίτης ή υποδοχέας κάποιων πρόσθετων κονδυλίων στη λογική των αντισταθμιστικών λόγω της φιλοξενίας ή της παραμονής αυτών των ανθρώπων σε δομές ή και σε ξενοδοχεία.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Σερραίων μίλησε ο κος Ηλίας Γκότσης , αφού απουσίαζε ο κος Θόδωρος Αραμπατζής. Ο κος Γκότσης επιτέθηκε στη νέα δημοτική αρχή την οποία κατηγόρησε για διγλωσσία : «Θα πρέπει πρώτα μέσα στην παράταξή σας να συμφωνείτε μ αυτά που λέτε, διότι διάβασα ότι καλώς έρχονται, θα δουλέψουν τα ξενοδοχεία, οι προμηθευτές θα δουλέψουν κτλ

 

Η κα Αριάδνη Παπαφωτίου , επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων Πολιτών» και αυτή με τη σειρά της τόνισε ότι ήρθε το θέμα ξαφνικά και δεν είχαν προετοιμαστεί ενώ θεώρησε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό δημοτικό συμβούλιο για το θέμα ενώ παράλληλα μίλησε για τα άτομα που φιλοξενούνται στις Σέρρες :

« Θέλω να πω ότι έχουμε μία τύχη που φιλοξενούμε τους Γιεζίντι και αυτή η τύχη που έχουμε είναι ότι η δική μας η δομή με την προέκτασή της φιλοξενεί πρόσφυγες, πρόσφυγες κ. Δήμαρχε, πρόσφυγες και όχι μετανάστες και ούτε λαθρομετανάστες, ούτε παράνομοι μετανάστες.

Αυτοί οι άνθρωποι ουδέποτε και με επιβεβαίωση του Διοικητή της Αστυνομίας δημιούργησαν προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Ζουν αθόρυβα, παράλληλα, αόρατα.

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ Αντώνης Γεωργούλας έκανε λόγο για ίση κατανομή και ενημέρωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής ενώ ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Παύλος Φαρμάκης τόνισε ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές βλάπτουν τις κοινωνίες.

 

 

1 Σχόλια

  1. Βασιλειος
    25/10/2019 - 18:12

    Κρίμα στους ήρωες που θυσιάστηκαν για να διωξουν τους αλλοθρησκους. Α ρε Κολοκοτρώνη πέσατε σε παγίδα πάλι οι Τούρκοι μας κυβερνάνε.

    Reply

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *