Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο κος Βασίλης, ένας φτωχός καρκινοπαθής που ζούσε μόνος του στην Ορέσκεια

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο Μανώλης Φραντζέσκος

Έφυγε από την ζωή ο κος Βασίλης, φτωχός καρκινοπαθής που ζούσε μόνος του στην Ορέσκεια Σερρών, όπως ενημερώνει με ανάρτησή του ο Γιάννης Κυριάκος Χουβαρδάς

Διαβάστε τις συνθήκες θανάτου του, όπως τις περιγράφει ο κος Χουβαρδάς
 

“Πριν από λίγες ώρες ο κύριος Βασίλης κατέληξε. Ο κ. Βασίλης ήταν ένας φτωχός καρκινοπαθής που ζούσε μόνος του στην Ορέσκεια Σερρών, σε πολύ άσχημες συνθήκες υγιεινής. Την τελευταία εβδομάδα τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Σερρών για τις ιατρικές του θεραπείες η ομάδα αλληλεγγύης των σωματείων και συλλόγων της Π.Ε. Σερρών και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου.


Αν δεν ήταν ο Προέδρος του Σωματείου Μετάλλου ο κ. Βασίλης πιθανότατα θα έφευγε δίχως να καταφέρει να φτάσει μέχρι το Νοσοκομείο, καθώς αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης του και ο Δήμος Βισαλτίας δε κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης.
Είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδος να φεύγουν άνθρωποί το 2021 με αυτόν τον τρόπο. Τέτοιο τέλος δεν αξίζει ούτε στο χειρότερο εγκληματία, όχι σε έναν φτωχό άνθρωπο της υπαίθρου.
Η ανάγκη καταγραφής του τόπου κατοικίας των ΑμεΑ από τους Δήμους και η στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων είναι επείγουσα όσο ποτέ. Αν υπήρχε ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε κ. Βασίλης, αλλά και υποδομές για την ουσιαστικότερη φροντίδα του, οι τελικές συνθήκες διαβίωσης του ίσως να μην ήταν τόσο άσχημες.
Καλό ταξίδι κ. Βασίλη! Δε σε γνώρισα καλά και δεν έχω να πω τίποτα για το χαρακτήρα σου. Ξέρω μόνο ότι και εσύ όπως και εγώ και χιλιάδες άλλοι βίωσες από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι χρονίως πάσχων σε μία κοινωνία που όλα τα μετρά με βάση τα κέρδη των λίγων.”

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version