Σέρρες: Εκδήλωση για την υγεία από την ΚΟΒ Υγείας Σερρών του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Υγείας Σερρών του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 17/4/2019 εκδήλωσης με θέμα: «ΕΕ και Υγεία, ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης» με εισηγητές την Εφη Σπέντζου και, γιατρός, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Βαγγέλη Παπαμιχάλη Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών.

 

Με τα στοιχεία που παρέθεσαν ξεδιπλώθηκε η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι γενικές τις κατευθύνσεις στο θέμα της περίθαλψης και η μείωση του κόστους για την υγεία που θέλει να επιβάλει στους προϋπολογισμούς των χωρών μελών της.

 

 

  

 

 

 

Αντίθετα το βάρος νοσηλείας πέφτει στις πλάτες του λαού είτε με άμεση συμμετοχή του στα έξοδα σε φάρμακα ή περίθαλψη είτε μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ που είναι πάλι χρήματα των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Ο κρατικός τομέας απαλλάσσεται παρ’ όλω που ενισχύεται με μεγάλη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και απαλλαγμένος πια από λαϊκά βαρίδια μπορεί και διατίθεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να επενδύσουν είτε στο χώρο της υγείας είτε όπου αλλού υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος.

Για το λαό φτώχεια και κακή περίθαλψη. Όσο για τον θεσμό του πολυδιαφημισμέου οικογενειακού γιατρού, αντί να λειτουργεί προληπτικά με τον κανονισμό λειτουργίας του μετατρέπεται σε μια υπηρεσία συνταγογράφησης μόνο.

Ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο Σερρών. Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία με τη μείωση των προϋπολογισμών του νοσοκομείου, που μειώθηκαν στο μισό φέτος από ότι το 2017. Για τη σταθερή μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και την άσχημη προοπτική του. «οι ανάγκες» είπε «καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς».

 

 

 

Οι επικουρικοί γιατροί δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καλύπτονται από έσοδα που πρέπει να εξασφαλίσει το ίδιο το νοσοκομείο. Αποτέλεσμα να μετατρέπεται αυτό σε επιχείρηση κυνηγώντας κέρδη για να λειτουργήσει και όχι για να καλύψει ανάγκες των ασφαλισμένων ή ανασφάλιστων. Σε πολλές περιπτώσεις ο λαός αναγκάζεται να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Καταλήγοντας τόνισαν ότι λύση σε αυτό το τόσο ζωτικό ζήτημα δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Μόνο με μια εξουσία με έναν κεντρικό σχεδιασμό μιας λαϊκής εξουσίας όπως προτείνει το ΚΚΕ μπορεί να γίνει η Υγεία όχι μόνο κομμάτι της θεραπείας των εργαζόμενων αλλά και της πρόληψης. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν Υγεία κι επιχειρηματικό κέρδος. Αυτή την πολιτική να στηρίξει ο λαός στις επόμενες εκλογές ψηφίζοντας παντού ΚΚΕ.

Την εκδήλωση Χαιρέτησαν η Περιφερική Σύμβουλος και υποψήφια για την Περιφέρεια και πάλι Φιλιώ Σαραντίδου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Παύλος Φαρμάκης που τόνισαν και από την πλευρά τους την αντικειμενική πλέον ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές και στη ζωή για να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο σε ποιότητα, υγεία και σε κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *