Σέρρες : Έκκληση προς όλους τους φορείς από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος (video)

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους φορείς και τους πολίτες των Σερρών απευθύνει ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Σερρών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Σύλλογο το διάστημα από 25 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 24 Νοεμβρίου 2018, είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της ανανέωσης-τροποποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο.) της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων και του ΧΥΤΥ στη Νεράιδα.

elections

Όπως αναφέρει ο Μελετητής,γίνεταιεπανεκτίμηση-αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από την μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του έργου, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα ή μη προσθήκης επί πλέον όρων και περιορισμών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για το απίστευτα παράδοξο όπως το χαρακτηρίζει ο σύλλογος, περιεχόμενό της, έκαναν έγκαιρα γραπτή παρέμβαση-καταγγελία, στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦοΔΣΑ) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Τώρα με την ανοιχτή επιστολή ενημερώνουν τους Σερραίους πολίτες για το . κρίσιμο θέμα ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ του ισχύοντα Κοινοτικού, Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την βέβαιη Οικονομική μας Επιβάρυνση για τα επόμενα 27 χρόνια και τον κίνδυνο επιβολής προστίμων από την ΕΕ σύμφωνα με το σύλλογο.

Και η επιστολή καταλήγει:«Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και εφόσον το κρίνει σκόπιμο, να κάνει την παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΚΜ, όποτε αυτό συγκληθεί, για γνωμοδότηση επί της συγκεκριμένης Μελέτης, ασκώντας πιέσεις για ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ και ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ,προστατεύοντας τους Σερραίους πολίτες, από πρόσθετα οικονομικά βάρη.

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *