Τους καλλιτέχνες που εργάζονται πυρετωδώς  και συμμετέχουν στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής  που διοργανώνεται από τον Δήμο Εμμ. Παπά  με κεντρικό θέμα τον ήρωα της Επανάστασης και με στόχο την ανάδειξη της προσωπικότητας του  επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Χατζηβασιλείου  συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Εμμ. Παππά Δημήτρη Νότα, τον Αντιδήμαρχο Θεοφάνη Δεδούση και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Εμμ. Παππά, Γιώργο Πάνο.

Ο βουλευτής συζήτησε αναλυτικά με τους καλλιτέχνες και είδε από κοντά τη διαδικασία της δημιουργίας των γλυπτών. Ο κ. Χατζηβασιλείου συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τις πρωτότυπες ιδέες τους και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα που σε λίγο καιρό θα κοσμούν τα χωριά του οικείου δήμου. Επίσης, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία και διοργάνωση του συμποσίου, καθώς και τους προέδρους των κοινοτήτων Εμμ. Παππά και Ν. Σκοπού που φιλοξενούν την όλη εκδήλωση.

Ο βουλευτής Σερρών τόνισε ότι το συμπόσιο αποτελεί ευκαιρία ανασκόπησης για τον Εμμ. Παππά, αυτή την αγνή εμβληματική μορφή του αγώνα του 1821. «Σήμερα στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ότι ο Εμμ. Παππάς είναι υπόδειγμα ανδρείας. Είναι ένας ήρωας που τοποθετείται στην πρώτη  βαθμίδα των μεγάλων αγωνιστών της Επανάστασης», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.


Το συμπόσιο θα ολοκληρωθεί  στις 30 και 31 Ιουλίου οπότε και θα παρουσιαστούν τα γλυπτά ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και δυο συναυλίες .

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 167