Σέρρες: Επιστημονική Διημερίδα για τις Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα(video)Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα: Ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις» πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

 

 

Η Διημερίδα αποτελεί συνδιοργάνωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δι.Πα.Ε., σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δομημένου Περιβάλλοντος (Built Environment Lab) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

 

Απώτερος σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η προώθηση νέας διεπιστημονικής γνώσης στον τομέα των επεμβάσεων που αφορούν το ανεξάντλητο κτιριακό και αστικό απόθεμα της σύγχρονης πόλης, με στόχο τη βιώσιμη διαχείρισή του για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

 


Στη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκαν τόσο θεωρητικές προσεγγίσεις για την παθολογία και τη διαχείριση υφισταμένων κελυφών και του αστικού χώρου, όσο κι εφαρμοσμένο έργο, υλοποιημένες μελέτες επεμβάσεων και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

 

Οι κεντρικοί άξονες του Προγράμματος είναι οι εξελίξεις στους τομείς της αντισεισμικής τεχνολογίας, της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού, οι νέες τεχνολογίες αποτύπωσης, τεκμηρίωσης, πληροφοριών γης και ανασχεδιασμού ευρύτερων συνόλων, καινοτόμες θεωρήσεις για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, η αναζωογόνηση των πόλεων και των υποδομών τους.

 


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *