- Διαφήμιση -

Σέρρες: Έρχεται πρόγραμμα στήριξης για νέους αγρότες (video)

Έρχεται πρόγραμμα στήριξης για νέους αγρότες

Ένα καινούριο πρόγραμμα για νέους αγρότες έρχεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να ενισχύσει τον Σερραϊκό, γεωργικό κόσμο.

Σύμφωνα με τον κύριο Νίκο Ρόιδο, προϊστάμενο φυτικής και ζωικής παραγωγής, η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την Ελληνική κοινωνία. Έτσι το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει εργαλείο για την ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού.

Αυτό που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το προηγούμενο που έληξε το 2020, είναι το γεγονός ότι η ενίσχυση θα είναι διπλάσια, φτάνοντας τις 40.000 ευρώ, ενώ οι αγρότες που θα ενταχθούν σε αυτό πρέπει να παραμείνουν στο επάγγελμα για περίπου 7 με 8 χρόνια.

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι μεταξύ άλλων, είναι να μην έχουν ξεπεράσει το 41ο έτος της ηλικίας τους αλλά και τα τελευταία 5 χρόνια να μην έχουν απασχοληθεί με το γεωργικό επάγγελμα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η επίσημη πρόσκληση και η υποβολή των φακέλων εκτιμάται ότι θα γίνει προς το φθινόπωρο.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version