Δέκα πυροσβέστες παραμένουν, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, στον τόπο εκδήλωσης μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατο σημείο σε 1730 μέτρα υψόμετρο, στις παρυφές του Μενοίκιου Όρους.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Διοικητής της Π.Υ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης, είπε πως ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης, αφού το ανάγλυφο του εδάφους ήταν τέτοιο ώστε να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις πύρινες εστίες τα πυροσβεστικά οχήματα παρά μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά κατέκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης και πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο ενώ στο σημείο κατέφθασε και ομάδα της ΕΜΑΚ. Την πρώτη ημέρα επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, την Κυριακή παρέμειναν 15 και μια ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, ενώ αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο 10 πυροσβέστες.

Ο κ. Δημητράκης τόνισε πως υπήρξε άριστη συνεργασία και βοήθεια με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά που διέθεσε οχήματα και ό,τι χρειάσθηκε για την διευκόλυνση της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς.

Τι είπε ο κος Δημητράκης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Επιλογές

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 137