Σέρρες: Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών σήμερα στην πανέμορφη Λίμνη Κερκίνη- φωτο & video

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης Μία ξεχωριστή ημέρα κοντά στη φύση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρέθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης και συγκεκριμένα στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης (λιμανάκι Λιμνοχωρίου).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης σύμφωνα με τον φορέα διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης που είναι ο διοργανωτής περιλάμβανε παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και διανομή πληροφοριακού υλικού αφιερωμένων στην φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών. Η Ευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών αποτελεί μια δράση παγκόσμιας εμβέλειας.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές καθώς και των τόπων διαχείρισης τους. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993 με το συντονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών(BirdLife International) και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Παρόντες στην ξεχωριστή αυτή γιορτή ήταν ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γιώργος Κουτσάκης καθώς και Γαλλίδες αντιπρόσωποι του «Archi’Nature» που εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και με τη συμμετοχή του Δήμου Ηράκλειας.

Σκοπός του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους και τους κατοίκους περιοχών που συνορεύουν με λίμνες σχετικά με το περιβάλλον διαβίωσής τους, μέσω καλλιτεχνικών εργασιών (αρχιτεκτονική, σχεδίαση, τέχνη), και να προσφέρει στους πολίτες αυτών των περιοχών ευκαιρίες για γεωγραφική, οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη.

Επιμέλεια κειμένου: Κωνσταντινίδου Παρασκευή

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version