Γίνε και εσύ εθελοντής δότης Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών.

Γιατί μπορεί να είσαι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα.

Όταν κάποιος ασθενής χρειαστεί μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών ενεργοποιείται αναζήτηση για συμβατό δότη, αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον (αδελφό, αδελφή). Με δεδομένο ότι μόνο οι 3 από τους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, για το 70% των ασθενών η αναζήτηση επεκτείνεται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να βρεθεί κατάλληλος δότης.

Η ανεύρεση συμβατού, μη συγγενή δότη με ασθενή είναι δύσκολη, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών.


Ιδιαίτερα η αύξηση των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας.

Ο Δήμος Σερρών τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών διοργάνωσε εθελοντικές   δειγματοληψίες για την εγγραφή πολιτών ως εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων/Μυελού των οστών σήμερα   Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως τις 11:00, στον χώρο του Δημαρχείου Σερρών στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι μια μέρα απόδοσης τιμής στους δότες αναφέρει η δ/ντρια της αιμοδοσίας  του Γ.Ν Σερρών Κατερίνα Τζιούρα η οποία προτρέπει τους πολίτες να γίνουν εθελοντές και  να βοηθήσουν  με την πράξη τους  αυτή, ώστε να σωθεί ένας συνάνθρωπος μας.


Τονίζοντας  για μια ακόμη φορά την σπουδαιότητα  του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης του Μυελού των Οστών.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 100