Σέρρες: Γιγαντιαία επιχείρηση για την ανέλκυση των βαγονιών που μετέφεραν καύσιμα-video

Είναι η στιγμή που στήνεται η γιγαντιαία επιχείρηση από την Πυροσβεστική  Υπηρεσία, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον στρατό και την αστυνομία προκειμένου να γίνει η ανέλκυση των πεσμένων βαγονιών μετά τον εκτροχιασμό τους  που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή τους και σημειώθηκε χθες 25-08-2021 στις  13:40, στη  σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των ΔΔ  Λευκοθέας  – Αλιστράτης της ΠE Σερρών. Η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε καύσιμα για τον στρατό και σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου.

Ο Διοικητής του ΠΣ και συντονιστής της επιχείρησης που στήθηκε Σωτήρης Δημητράκης μιλώντας στο χθεσινό Κεντρικό Δελτίο του ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ανέφερε πως επρόκειτο για μια πολύωρη επιχείρηση η οποία βρισκόταν σε δύσβατο σημείο.

Με την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απετράπησαν τα χειρότερα καθώς ο κίνδυνος από την διαρροή του πετρελαίου ήταν μεγάλος. Κύριο μέλημα  του επιχειρησιακού σχεδιασμού ήταν να σταματήσει η διαρροή. Συνολικά συμμετείχαν 4 οχήματα και 8 άντρες.

Η αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 10 βαγόνια  συνολικά και στο σημείο έσπευσαν  ο στρατηγός του Γ΄Σώματος Στρατού, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Ν.Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version