Σέρρες : Η επιστολή μαθητών του ΓΕΛ Ηράκλειας Σερρών για το Μακεδονικό που έγινε viralΣε δίλημμα οι μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας για το αν πρέπει η όχι να συμμετάσχουν στην πανελλαδική μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου έγραψαν σημείωμα επιστολή προς τους καθηγητές τους παρουσιάζοντας τον προβληματισμό τους .

 

 

Οι μαθητές νιώθουν όπως λένε την ανάγκη να συμμετέχουν στο μαθητικό “παραλήρημα” για την Μακεδονία και στην ιστορική γι αυτούς ημερομηνία της κινητοποίησης των σχολείων της χώρας και υπόσχονται σεβασμό στον χώρο και στην μαθητική τους ταυτότητα

 

 


 

Η επιστολή των μαθητών αναλυτικά:

«Σεβαστέ κύριε Διευθυντή, Αγαπητοί μας καθηγητές, Αυτές τις ώρες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση ως μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας και με περισσότερη ευθύνη ως μαθητές της Γ΄Λυκείου. Ερχόμαστε σε διστακτική θέση επειδή αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας επιθυμία, να συνεχιστεί ειρηνικά η λειτουργία του σχολείου.

Κύριε Διευθυντή, αυτή είναι και η δική μας επιθυμία. Ωστόσο νιώθουμε λαχτάρα να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ηράκλειας στο μαθητικό παραλήρημα για τη “Μακεδονία” και φυσικά να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει : “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών”. Υποσχόμαστε σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική μας ταυτότητα. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας».

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *