8.9 C
Serres

Σέρρες: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Βαμβακοφύτου

Date:

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Βαμβακοφύτου Σιντικής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αφού την υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, την έραιναν με άνθη και δαφνόφυλλα και στη συνέχεια μετέβη για να εγκαινιάσει το νέο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο.

Στην είσοδο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου την υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μακάριος, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πολίτες, οι οποίοι την έραναν με άνθη, στη διαδρομή μέχρι το εσωτερικό του ναού είχαν στρωθεί φύλλα δάφνης, ενώ ηχούσαν οι καμπάνες.
Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.
Εντός του ναού ακούστηκαν τα τροπάρια της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Αικατερίνης και ο μητροπολίτης πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου. Στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο δημογραφικό, λέγοντας ότι μετά το Γυμνάσιο κινδυνεύει να κλείσει και το δημοτικό σχολείο, καθώς έχει μόνο 50 μαθητές.
Παίρνοντας τον λόγο η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε το Βαμβακόφυτο ” πυρήνα της θρησκευτικής αλλά και της κοινωνικής ζωής των κατοίκων”.

πτδ βαμβακοφυτο 1

Ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την τιμή που της έκανε και σημείωσε: “Σήμερα συναισθάνθηκα, ακούγοντας με συγκίνηση το απολυτίκιο της «πανευφήμου νύμφης Χριστού», της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας φέρω το όνομα, πόσο ισχυρές και ακατάλυτες μέσα στον χρόνο παραμένουν οι βιβλικές και πατερικές εικόνες της εκκλησίας ως πνευματικού ιατρείου, ως αγίας μητρός, ως αγίας πόλεως. Εδώ ο ατομισμός καταλύεται, για να επικρατήσει η καλοσύνη της καρδιάς, η απλότητα, η εμπιστοσύνη, η συμφιλίωση, η αλληλεγγύη και η συνευθύνη.
Κοιτάζω το κωδωνοστάσιο του Αγίου Γεωργίου, κτισμένο πριν από εκατόν σαράντα, σχεδόν, χρόνια και σκέφτομαι πόσο ενέπνεε η πίστη τους ανθρώπους ώστε να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους αλλά και τα γεννήματά τους στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που είχε αναλάβει το κόστος της ανέγερσης του καμπαναριού. Αυτή η συλλογικότητα, η δέσμευση σ’ έναν κοινό σκοπό, η μεταμόρφωση ενός ολόκληρου χωριού σε μια δραστήρια κυψέλη είναι η παρακαταθήκη της ιστορίας του Βαμβακοφύτου στους σημερινούς κατοίκους του. Αυτή είναι που εμπνέει πρωτοβουλίες όπως η δική σας: να μετατρέψετε το κατεστραμμένο δημοτικό σχολείο του χωριού σε μια φιλόξενη, καλαίσθητη κοιτίδα πολιτισμού,σ’ ένα πολυδύναμο πνευματικό κέντρο.


Θέλω να σας συγχαρώ, Σεβασμιώτατε, για την ιδέα να δημιουργήσετε έναν χώρο πολιτισμού, προάγοντας την παιδεία των κατοίκων μέσω της αισθητικής και πνευματικής τους καλλιέργειας. Ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να το εγκαινιάσω. Εύχομαι να μη σβήσει ποτέ από τον τόπο σας το πνεύμα της συνεργασίας, του ευγενούς μόχθου, της προσφοράς που αποκρυσταλλώθηκε εδώ με τόσο δημιουργικό τρόπο”.

βαμβακοφυτο υποδοχη 2

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στα δύο Λαογραφικά Μουσεία που λειτουργούν στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο, δοκίμασε χειροποίητα εδέσματα που έφτιαξαν γυναίκες του τόπου και δέχθηκε αναμνηστικά δώρα.
Νωρίτερα η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το γυναικείο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο Άγιο Πνεύμα. Εκεί την υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος και η ηγουμένη της Μονής Ακυλίνα Τσιμπίση ενώ την ίδια ώρα ηχούσαν οι καμπάνες. Την ξενάγησαν στο Μοναστήρι και της πρόσφεραν λικέρ που κάνουν οι μοναχές.
Επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων όπου την ξενάγησαν ο πρόεδρος του Αθανάσιος Λέφας και ο αντιπρόεδρος Βασίλειος Τσιαούσης.
Το βράδυ η κ. Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει επετειακή συναυλία με τον Γιώργο Ανδρέου στο Μνημείο Ηρώων των Σερρών.
Στο πρώτο μέρος ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει το έργο του “το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών. Στο δεύτερο τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη και Νίκος Αλεξιάδης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣέρρεςΣέρρες: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Βαμβακοφύτου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

«Θα είμαστε για πάντα φίλοι!»- Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σερραίας συγγραφέα Βάσω Κουνούπη

Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο, το ΔH.ΠE.ΘE Σερρών και η συγγραφέας...

Σέρρες: Βροχή από πέτρες δέχτηκε εν κινήσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ- video

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών χθες...

Επεκτείνεται διαρκώς το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας ΦΑΕΘΩΝ

Την ανοδική πορεία της εταιρείας κρεατοπαρασκευασμάτων ΦΑΕΘΩΝ παρουσίασε κατά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα