Σέρρες ,Καταγγελία :Εκπαιδευτικοί “επαιτούν” από γονείς για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολείαΕπιστολή από τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Σερρών στην οποία επισημαίνονται οι οικονομικές ανάγκες των σχολείων προκειμένου να προβούν στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης ώστε να λειτουργούν ομαλά

 

Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτρόπων τα χρόνια του μνημονίου που ξεπερνά το 50% οι διευθυντές των σχολείων αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα.

 

Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση που οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων επαιτούν από τους γονείς ώστε να τους δώσουν ότι μπορούν για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία τους.

 


Ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς για τα σχολεία μας αν υπολογίζουμε την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που φτάνει το 1,10 ανά λίτρο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα να γεμίσουν με πετρέλαιο τις δεξαμενές τους.Tο δημόσιο σχολείο πρέπει να στηριχτεί από την ελληνική πολιτεία.

 

Ζητάμε:

Να δοθεί από το κράτος επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στις σχολικές μονάδες όπως είχε δοθεί τα έτη 2012,2013 όταν τότε όπως και τώρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν υψηλή.

Να καταργηθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης για τις σχολικές επιτροπές.

Να μειωθεί δραστικά ο ΦΠΑ για τις Σχολικές Επιτροπές και να καταργηθεί πλήρως για τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους/τις εργαζόμενους /ες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Να αυξηθεί σταδιακά από το 2019 η οικονομική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *