20.6 C
Serres

Σέρρες: Καταγγελία για τις εκλογές στο σωματείο οικοδόμων

Date:

Στις 26 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες οι αρχαιρεσίες του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Σερρών όπου για πρώτη φορά, οι εκλογές έγιναν τόσο δια ζώσης όσο και ηλεκτρονικά.

Την ώρα που σωματεία του κλάδου όσο και η ομοσπονδία έχουν ακυρώσει στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη και βγαίνουν μπροστά για την εφαρμογή της νέας κλαδικής σύμβασης με τις νέες αυξήσεις και τα επιπλέον δικαιώματα που προβλέπονται.

Η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης του σωματείου κάτω τις πιέσεις του εργατικού κέντρου Ν. Σερρών κατάφερε να ¨πρωτοτυπήσει¨ στον κλάδο καθώς όχι μόνο αποτελεί το μοναδικό σωματείο που εφαρμόζει πτυχές του νόμου Χατζηδάκη,  αλλά επί της ουσίας πάει κόντρα στα συμφέροντα των συναδέλφων οικοδόμων.

 Από την πλευρά μας ως ¨Ταξική Αγωνιστική Ενότητα Οικοδόμων¨,  θα θέλαμε να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του σωματείου που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ και στηρίζεται από την συμβιβασμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών όχι μόνο γιατί υιοθέτησε και ασπάστηκε  την ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσα από το Ν. Χατζηδάκη. Αλλά και γιατί μέσα από την ίδια την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας προκύπτουν μία σειρά από ερωτηματικά.

  • Πρώτον με κανέναν τρόπο δεν αποδεικνύεται ότι η κατάσταση ονομάτων που δόθηκε στην εταιρία ήταν μέλη του Σωματείου και αν ήταν οικονομικά τακτοποιημένα. Εξάλλου η ίδια η εφορευτική επιτροπή δεν είχε καμία πρόσβαση στην εφαρμογή.
  • Δεύτερον με κανέναν τρόπο δεν αποδεικνύεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που δόθηκαν στην εταιρία, αντιστοιχούν σε αυτά της κατάστασης που στείλατε. Αυτό μας το διαβεβαίωσε και η ίδια η εταιρία.
  • Τρίτον με κανέναν τρόπο δεν αποδεικνύεται αν αυτοί που βρίσκονταν πίσω από τα πληκτρολόγια ήταν πραγματικά μέλη του σωματείου.
  • Τέταρτον σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διασφαλιστεί αν αυτός που ψήφισε πίσω από έναν υπολογιστή ενέργησε αυτοβούλως, αυτοπροσώπωςχωρίς πιέσεις και άλλες παρεμβάσεις.
  • Πέμπτον η κατάσταση μελών που μας δόθηκε ότι ψήφισαν σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καθώς δεν συνοδεύεται με αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας όπως τηλέφωνο e -mail κλπ

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι  οι ψηφίσαντες  μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήταν 67 και δια ζώσης 51. Δηλαδή 67 συνάδελφοι του κλάδου της οικοδομής και συναφών επαγγελμάτων συμμετείχαν ηλεκτρονικά, ενώ είναι γνωστό ότι πολλοί συνάδελφοι του κλάδου δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες για να μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες για τις οποίες νόθες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν που τελικά έφερε την την αλλοίωση του αποτελέσματος. Και για αυτόν τον λόγο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες. 


Τέλος για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν ήρθε τάχα ως λύση για «αμεροληψία» και «τακτοποίηση» της εκλογικής διαδικασίας των σωματείων. Αλλά ακριβώς το αντίθετο για να συνεχίσει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ, μέσω των παρατάξεων τους, και μέσα από νόθες διαδικασίες να κρατάνε στις καρέκλες τους, και να διαμορφώνουν αρνητικους συσχετισμους για τους εργαζόμενους. Θέλουν να  μετατρέψουν τους εργαζομένους απλούς θεατές μπροστά στον υπολογιστή τους, χωρίς να συμμετέχουν σε ζωντανές διαδικασίες, μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δουν την σαπίλα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θέλει απομονωμένο και αποδυναμωμένο τον εργαζόμενο, να μη συζητά, να μη δρα συλλογικά στο σωματείο του. Να βγάλουν συμπεράσματα και να σκεφτούν τι σωματείο θέλουν, τι σωματείο τους αξίζει.

ΟΧΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των σωματείων

ΟΧΙ στο Ν/Σ Χατζηδάκη 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣέρρεςΣέρρες: Καταγγελία για τις εκλογές στο σωματείο οικοδόμων

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γιώργος Νυκτοπάτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σερρών με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη- video

Καλεσμένος στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη...

Σταλακτή Ηλιοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σερρών με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη- video

Καλεσμένη στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη...

Σωτηρία Πάνου Αναστασιάδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σερρών με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη

Καλεσμένη στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη,...

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο στο Σκούταρι Σερρών-Video

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής το Λαογραφικό Μουσείο στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα