Είναι η στιγμή που τα τρακτέρ διανύουν στην οδό Μεραρχίας και φτάνουν μπροστά στο Διοικητήριο των Σερρών.

Εκπρόσωποι αγροτών απ όλα το νομό συμμετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Κυβέρνηση και στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης .

Στη διαμαρτυρία το παρών έδωσαν και αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ συμμετείχαν και Σερραίοι παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλλά και παραγωγοί λουλουδιών από τη Μονόβρυση.

Τα βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι:


• Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω covid-19,

• Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες- από τις πρόσφατες πλημμύρες- παραγωγούς,

• Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ,


• Να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες, που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμη περισσότερο.

• Να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, που «έπεσαν» θύματα παραπλάνησης και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα οικονομικό αδιέξοδο.

Οι αγρότες στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και του παρέδωσαν τα αιτήματά τους.

Στη διαμαρτυρία κλήθηκαν να παραστούν και οι τοπικοί βουλευτές ωστόσο το παρών έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμακης, ο βουλευτής της Ελλην ικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας και εκπρόσωποι της Τομεακή Οργάνωσης του ΚΚΕ Σερρών.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 1536