32.3 C
Serres

Σέρρες- ΚΔΑΠ Ν. Ζίχνης: Βράβευση του Παιδικού Σταθμού Ν. Ζίχνης από τον Όμιλο Σερρών για UNESCO

Date:


Ευρωπαϊκό έτος Σιδηροδρόμου 2021


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους Σιδηροδρόμου 2021 ο Όμιλος Σερρών για  UNESCO, τον Ιανουάριο κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς με τα μέλη τους και τους πολίτες να συμμετέχουν, με την δημιουργία, ενός ποιήματος ,μιας ιστορίας, μιας φωτογραφίας που τους επηρέασε, μ΄ ένα από τα δυνατότερα μέσα μεταφοράς  στον κόσμο, τον  Σιδηρόδρομο! 

 Η πρόσκληση του έτους θα δείξει τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας των σιδηροδρόμων καθώς και τα φιλόδοξα σχέδια που πρέπει να οδηγήσουν οι σιδηροδρομικές εταιρείες σε μια πράσινη ανάκαμψη και να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. 

Η επικέντρωση του έτους   στον ρόλο των σιδηροδρομικών και των δημόσιων μεταφορών στη μετατροπή σε ένα σύστημα βιώσιμης κινητικότητας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις εμπορευματικές μεταφορές είναι σημαντική.

 Μέσα από καθημερινά θεματικά μηνύματα, θα παρουσιασθούν  τα διαπιστευτήρια αειφορίας του σιδηροδρόμου καθώς και τα φιλόδοξα σχέδια των μελών να οδηγήσουν σε μια πράσινη και δίκαιη ανάκαμψη και να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις. 

Τιμητικό δίπλωμα στον παιδικό σταθμό Νέας Ζίχνης από τον όμιλο Σερρών για UNESCO


Ο Παιδικός Σταθμός Ν. Ζίχνης συμμετείχε στην πρόσκληση και σήμερα ο Όμιλος βράβευσε το φορέα και τα μικρά του παιδιά  

” Μεγάλος ο Ενθουσιασμός μας όταν ήρθε η πρόσκληση για συμμετοχή στη Δράση !!! μια ιδιαίτερη χρονιά ( 2020-2021) με πολλές δυσκολίες για την πραγματοπoίηση δράσεων..

Η απόφαση που πήραμε ήταν να δουλέψουμε μέσα στο σχολείο μιας κ οι συνθήκες covid δεν μας επέτρεπαν επισκέψεις σε φυσικούς χώρους.

 Ξεκινήσαμε με τη Μελέτη εικόνων κ φωτογραφιών μέσα από βιβλία ,φυλλάδια κ άλλο έντυπο υλικό που είχαμε στο σχολείο ,σχετικά με τη δημιουργία των τρένων, σιδηροδρομικών γραμμών κ σιδηροδρομικών σταθμών από τα βάθη της ιστορίας κ μέχρι σήμερα…

 Παρακολουθήσαμε στο ίντερνετ διάφορα βίντεο με το ίδιο θέμα κ φυσικά εστιάσαμε την προσοχή μας στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς του Δήμου μας… * Σταθμός Γαζώρου * Σταθμός Λευκοθέας * Παλαιός Σταθμός ΣΣ Αγγίστας.

 Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικο Σύλλογο Σ.Σ.Αγγίστας κ το Δήμο Ν.Ζίχνης για το βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με την ιστορία του Σ.Σ.Αγγίστας κ το οποίο παρακολούθησαν τα παιδιά πολλές φορές με μεγάλο ενδιαφέρον!!!


 Παράλληλα τα παιδιά μέσα από το Συμβολικό Παιχνίδι κ το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής Δημιούργησαν Τρένο με το σώμα τους… 

Ταξίδεψαν Νοερά με το Τρένο σε διάφορους τόπους…

 Έμαθαν κ τραγούδησαν τραγούδια με θέμα το Τρένο… κλπ κλπ… 

Και εν συν έβαιναν όλα αυτά αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε << Το δικό μας Τρένο>>… επισκεφθήκαμε το γειτονικό syper market κ διαλέξαμε τα άδεια κιβώτια που θα χρησιμοποιούσαμε για βαγόνια κάθε παιδί θα έβαφε κ θα διακοσμούσε το δικό του (κιβώτιο-βαγόνι)… κάποιοι έβαψαν με τα χέρια , κάποιοι με πινέλο, κάποιοι χρησιμοποίησαν ενα χρώμα, κάποιοι πολλά, κλπ κλπ…

 Όταν πια ετοιμάστηκαν όλα , τα παιδιά με τη βοήθεια των Παιδαγωγών ένωσαν όλα τα βαγόνια , τη μηχανή κ το φουγάρο… ΕΤΟΙΜΟ το <<Δικό μας Τρένο>> !!!!!!!!!!! 

Μπήκε το κάθε παιδί στο βαγόνι του κ η κ. Βάσω κ η κ. Ειρήνη σφύριξαν με τη σφυρίχτρα κ ξεκίνησε το ταξίδι με το δικό μας τρένο… 

Φωτογραφίσαμε λοιπόν τις διάφορες φάσεις της δράσης μας κ δημιουργήσαμε τη << Φωτογραφία – Αφίσα >> για τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021.

“Αποδεικνύετε ότι ο Σιδηρόδρομος σταθμός Ν Ζίχνης  επηρέασε την κοινωνική ζωή της περιοχής τους μιας και διαθέτουν σταθμό  που συνέβαλε στην ανάπτυξή της οικονομίας τους και τις ζωές τους. ”  

ΕλλάδαΣέρρεςΣέρρες- ΚΔΑΠ Ν. Ζίχνης: Βράβευση του Παιδικού Σταθμού Ν. Ζίχνης από τον...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Οριοθετήθηκε η δασική φωτιά στο Νέο Πετρίτσι Σερρών – φωτο

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική...

Βουλή των Ελλήνων: Αναγνωρίζεται επίσημα σαν ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού η 6η Απριλίου

Υπερήφανοι και ικανοποιημένοι οι απανταχού Θρακιώτες που επί τέλους...

Σέρρες: Νεκρός σε χωράφι εντοπίστηκε 65χρονος

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο σε χωράφι έξω από...

Καρπουχτσής Κώστας- Τρία χρόνια, ΑΡΚΕΤΑ !

Τρία χρόνια όπισθεν ολοταχώς, τρία χρόνια κατασπατάλησης των θυσιών...