26.5 C
Serres

Σέρρες, Κώστας Τότσιος: Σημαντική η πρωτοβουλία της διοίκησης να επενδύσει σε ένα προπονητήριο

Date:

Συνέντευξη Κ. Τότσιου: Σημαντική η πρωτοβουλία της διοίκησης να επενδύσει σε ένα προπονητήριο που τόσο ανάγκη το είχε η πόλη μας!

 ➾ Κώστα είσαι ένας από τους καθοδηγητές της προσπάθειας της Siris Basketball Academy. Ποια τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία σου στην Ακαδημία; Τι διαφορετικό θεωρείς ότι προσφέρει στους νέους αθλητές;

  • Η ενασχόλησή μου με την προπονητική συνέπεσε με την πολύ δύσκολη κατάσταση που βίωσε όλη η κοινωνία με την πανδημία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να περάσουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δύο ετών, μακριά από τις συνήθειες και τις δραστηριότητές τους. Κάθε φορά που οι συνθήκες το επέτρεπαν και γυρίζαμε στα γήπεδα ήταν πλέον αντιληπτό, τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς το ποσό σημαντικό ρόλο παίζει ο αθλητισμός στην κοινωνικοποίηση και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης,  προσπαθούμε να μεταδώσουμε και να καλλιεργήσουμε  στα παιδιά την αγάπη για το άθλημα, τον σεβασμό προς τον αντίπαλο και την ανάγκη για  συνεργασία, ώστε να πετυχαίνουμε όλοι μαζί σαν ομάδα τους στόχους μας.

Για ποιον λόγο επέλεξες να ασχοληθείς εσύ προσωπικά με το κομμάτι της Ακαδημίας; 

  • Ασχολήθηκα με τις ακαδημίες, γιατί θεωρώ πως τα παιδιά αποτελούν το υγιές κομμάτι του αθλητισμού. Και δίπλα σε αυτό ήθελα να βρίσκομαι πάντα. Τα μικρά παιδιά μας «επιστρέφουν» μόνο χαρά και θετική και αυτό λειτουργεί ευεργετικά για όλους τους προπονητές.

➾  Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά;


  • Ο στόχος μας παραμένει ίδιος από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, να φέρουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε στα γήπεδα και να καρπωθούν τα οφέλη (ήθος- αρχές- πειθαρχία- συνεργασία) που θα τους προσφέρει το ομαδικό άθλημα. Οφέλη, τα οποία θα τους ακολουθούν σε όλη τους την πορεία.

Τι θα έλεγες σε έναν γονέα που σκέφτεται ακόμη πώς να επιλέξει την κατάλληλη Ακαδημία καλαθοσφαίρισης για το παιδί του;

  • Όλοι οι γονείς θέλουν να ωθήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και στα γήπεδα. Σίγουρα όμως, σημαντικό ρολό για την επιλογή ομάδας στα παιδιά, θεωρώ πως παίζουν οι παρέες που μπορεί να έχουν σε κάποιον σύλλογο, ενώ για τους γονείς πιστεύω πως το κριτήριο είναι οι άνθρωποι που θα διαπαιδαγωγήσουν το παιδί τους.

Η νέα χρονιά βρίσκει τη Siris Basketball Academy με δικό της προπονητήριο. Πώς κρίνεις την ενέργεια αυτή και πόσο θεωρείς ότι θα βοηθήσει στο δικό σας έργο και στην εκμάθηση των νέων αθλητών; 

  •  Είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της διοίκησης να δημιουργήσει και να επενδύσει σε  ένα προπονητήριο που τόσο ανάγκη το είχε η πόλη μας! Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που από φέτος θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας πιο εύκολα, βελτιώνοντας το έργο μας, αφού θα έχουμε την ευελιξία να προσαρμόζουμε τις προπονήσεις στις ανάγκες μας, καταρτίζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα.

ΕλλάδαΣέρρεςΣέρρες, Κώστας Τότσιος: Σημαντική η πρωτοβουλία της διοίκησης να επενδύσει σε ένα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Εξιχνιάστηκε η κλοπή χρηματοκιβωτίου από το ΤΟΕΒ Ηράκλειας

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού στις Σέρρες- Το κλεμμένο...

ΠΑΣΟΚ Σερρών: Καινοτομίες ή κενό-τομίες; Η κραυγή του εκπαιδευτικού

Το σχολικό κουδούνι έχει χτυπήσει εδώ και λίγες μέρες...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 29 Σεπτεμβρίου

Στις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Η BMW X1 στην ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ από 1 Οκτωβρίου!

Η BMW X1 εισέρχεται στην τρίτη γενιά της με...

Μοίρασε τη δημοσίευση:
Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα