Με μήνυμα στα κινητά τους ενημερώθηκαν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Σερρών για την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε φοιτητή του Γ εξαμήνου το οποίο παρακολούθησε μαθήματα την Δευτέρα στο αμφιθέατρο ΣΔΟ

Η Υπεύθυνη του τμήματος Υγειονομικής Περίθαλψης του ΔΙΠΑΕ κ. Ευαγγελία Δράκου περιγράφει το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ :

 Οι εμβολιασμένοι φοιτητές και το  προσωπικό που παρακολούθησαν τα συγκεκριμένα μαθήματα θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους για δύο (2) εβδομάδες . Εάν αισθανθούν αδιάθετοι θα πρέπει να κάνουν άμεσα rapid test .Ενώ  οι ανεμβολίαστοι φοιτητές/ και προσωπικό μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα δέκα (10) ημερών .

 Το αμφιθέατρο ΣΔΟ θα παραμείνει κλειστό έως όταν απολυμανθεί. Η απολύμανση θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το πρωί. Σύμφωνα με την κ. Δράκου για να γίνει ολική αναστολή μαθημάτων  θα πρέπει  ο αριθμός κρουσμάτων να είναι αυξημένος.


Οι οδηγίες που δόθηκαν

Ενημερώνονται οι φοιτητές , φοιτήτριες , μέλη ΔΕΠ και λοιπό προσωπικό ότι έχει προκύψει κρούσμα Covid σε άτομο του Γ’ εξαμήνου σπουδών.

Τύπος συγκεκριμένο άτομο παρακολούθησε μαθήματα μόνο Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο ΣΔΟ , ώρες 11:00-12:45 και 15:00-17:00.


Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ :

1. Το αμφιθέατρο ΣΔΟ θα παραμείνει κλειστό έως όταν απολυμανθει. Η απολύμανση θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το πρωί.

2. Οι εμβολιασμένοι φοιτητές/φοιτήτριες , προσωπικό που παρακολούθησαν τα συγκεκριμένα μαθήματα θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους για δύο (2) εβδομάδες . Εάν αισθανθούν αδιάθετοι θα πρέπει να κάνουν άμεσα rapid test .

3. Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές/φοιτήτριες, προσωπικό μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα δέκα (10) ημερών .

Σ περίπτωση νεότερων πληροφοριών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση .

Ο υπεύθυνος COVID του τμήματος Δημήτρης Κύδρος Αναπληρωτής καθηγητής.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 229