Σέρρες: Λασπότοπος η θέση Κλειδί που θα γίνει το κλειστό κέντρο μεταναστών (φωτο)

Σ έναν απέραντο λασπότοπο έχει μετατραπεί το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το κλειστό κέντρο μεταναστών στη θέση «Κλειδί» στον Δήμο Σιντικής μετά και την τελευταία έντονη βροχόπτωση.

 

Σήμερα το πρωί οι εργασίες στον χώρο σταμάτησαν εξαιτίας στης λάσπης που υπήρχε στο σημείο καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία των σκαπτικών μηχανημάτων

 

Η θέση «Κλειδί» να σημειωθεί πως είναι η τρίτη κατά σειρά πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε για τη λειτουργία του εν λόγω κλειστού κέντρου, αφού αρχικά είχε προταθεί το πρώην στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη και στη συνέχεια το στρατόπεδο «Καλλέργη» της Βυρώνειας όπου και υπήρχαν έντονες αντιδράσεις που τους κατοίκους. Για τον χώρο στο «Κλειδί» συναίνεση του Δημάρχου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του Προμαχώνα και της ευρύτερης περιοχής.

  

 

Στο κλειστό κέντρο στο οποίο θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι πρόσφυγες -μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους. Σήμερα οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Σιντικής Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης, με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ με μοναδικό θέμα την διενέργεια δημοψηφίσματος.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *