4.6 C
Serres

Σέρρες: Με ομόφωνη απόφαση της ΔΕΥΑΣ ανοίγει ο δρόμος για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Date:

Η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ για την ανταλλαγή ακινήτων με το Δήμο Σερρών ανοίγει το δρόμο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο.

 

Σηματοδοτεί, ουσιαστικά, την εκκίνηση των διαδικασιών για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συνόλου της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Η συμφωνία της ανταλλαγής των οικοπέδων θα τεθεί προς επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Δημοτική Αρχή Σερρών και ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης επέδειξαν από την πρώτη στιγμή τη δέουσα σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δρομολόγησαν τις διαδικασίες για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.

Σημαντική παράμετρο αποτελεί ότι στην κυριότητα του Δήμου Σερρών θα περιέλθει το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα στέγασης υπηρεσιών.

 

Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ1 scaled e1599306760949

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ ενέκρινε σύσσωμο την ανταλλαγή οικοπέδου 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.

Η παραχώρηση κατά χρήση άλλων 15 στρεμμάτων, που συνορεύουν με την ανωτέρω έκταση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις υλοποίησης ενός μακρόπνοου οράματος παλαιότερων διοικήσεων της ΔΕΥΑΣ για την κατασκευή σύγχρονου αμαξοστασίου, γραφείων και αποθηκών logistics της Δημοτικής Επιχείρησης.

Πολύ σημαντικό στοιχείο ότι στην έκταση των 16 στρεμμάτων δε προβλεπόταν από τους ισχύοντες όρους χρήσης γης η ανέγερση αμαξοστασίου, ενώ στην έκταση των 55 στρεμμάτων, συνολικά, που περιέρχονται, πλέον, στη ΔΕΥΑΣ παρέχεται αυτή η δυνατότητα.


Τμήμα των ακινήτων που θα αποκτηθούν μέσω της διαδικασίας αυτής θα αξιοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΣ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για επένδυση υψηλής ανταποδοτικότητας που θα μειώσει δραστικά το λειτουργικό κόστος της δημοτικής επιχείρησης. Επιπλέον, δημιουργείται επάρκεια εκτάσεων και για λοιπές δράσεις που…. τους σκοπούς της ΔΕΥΑΣ.

 

Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ2 scaled e1599306773780

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την τεχνική αρτιότητα του φακέλου και την ταχύτητα με την οποία έτρεξε τις διαδικασίες η Διοίκηση εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ.

Ο Πρόεδρος τη Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, σημείωσε πως η αμοιβαία επωφελής ανταλλαγή ακινήτων με το Δήμο Σερρών, είναι ευεργετική όχι μόνο για τους δημότες της πόλης μας αλλά και για το σύνολο της Π.Ε. Σερρών.

Παράλληλα, κατέληξε, αποτελεί εφαλτήριο σειράς έργων που θα θέσουν τις βάσεις για τη ΔΕΥΑΣ του μέλλοντος.

 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΣέρρες: Με ομόφωνη απόφαση της ΔΕΥΑΣ ανοίγει ο δρόμος για το νέο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας για το Τέλος Ταφής Απορριμμάτων

Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων...

Thessaloniki Summit: Όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης

«Η Αλεξανδρούπολη είναι στο επίκεντρο, όλα τα φώτα είναι...

Δ. Κουρέτας: Στις 5 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση του νέου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία

Για την επόμενη μέρα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τις άμεσες...

Συνάντηση Τζιτζικώστα με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στ.Αγγελούδη – Ποια έργα θα μπουν σε προτεραιότητα

Συνάντηση περίπου μιας ώρας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα