Με ψευδή στοιχεία θέλουν να στείλουν σκυλί για υιοθεσία στη Γερμανία. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν την “Χαρούλα”
σαν ένα αδέσποτο πέντε χρονών, γεννημένο 31 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ πλησιάζει ήδη τα δέκα.

Επιστολή 15 κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής Φιλίππου, με ανοιχτή επιστολή τους προς το Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό συμβούλιο, αναφέρονται στο αίτημα υιοθεσίας από την Huntegarten προς την Γερμανία και σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις , ενώ ζητούν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Δηνάκη να αποτρέψει το ενδεχόμενο αυτό. Ζητούνε να δωθεί η ελευθερία στη Χαρούλα και την θέλουν γρήγορα πίσω στη γειτονιά τους.

Το κείμενο της αποστολής των συνδημοτών μας έχει ως εξής:


Κύριε Δήμαρχε,
κυρίες , κύριοι του Δ.Σ.
Με αυτή μας την επιστολή, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα γεγονός που συνέβη στη γειτονιά μας και το οποίο ο αντιδήμαρχος κύριος Δηνάκης γνωρίζει.
Αφορά την τύχη- ατυχία της Χαρούλας , ενός σκυλιού πολύ αγαπητού από όλους τους κατοίκους της Φιλίππου.
Η Χαρούλα είναι ένα σκυλί υπερήλικο , είναι εννέα (9) χρονών και όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει το αγαπημένο σκυλί της γειτονιάς μας. Είναι ένα σκυλί ήσυχο, ήρεμο που δεν έχει γαυγίσει ποτέ σε κάποιον, πόσο μάλλον να επιτεθεί. Αν υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο , είμαστε βέβαιοι ότι ψεύδεται και τον καλούμε να το ισχυριστεί μπροστά μας και να μας πει πότε και πού συνέβη το γεγονός.
• Η Χαρούλα είναι ένα σκυλί στειρωμένο και “τσιπαρισμενο” και βάσει του νόμου 4039/2012 άρθρο 9, επιβάλλεται η επανένταξη του από τον Δήμο. Είναι παράνομο να το κρατά ο Δήμος στο κυνοκομείο, να στερεί την ελευθερία σε ένα ζώο, που όλα αυτά τα χρόνια έμαθε να συμβιώνει αρμονικά με όλους εμάς που το αγαπάμε και το φροντίζουμε.
• Όλοι οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Φιλίππου, υπογράφουμε με πλήρη επίγνωση και υπευθυνότητα αυτή την επιστολή και σας ζητούμε να δώσετε την ελευθερία στη Χαρούλα μας που το αξίζει, την αγαπάμε και την θέλουμε πίσω στη γειτονιά μας.
• Δεσμευομαστε ότι θα την φροντίζουμε, θα της παρέχουμε στέγη τις κρύες νύχτες του χειμώνα και τις ζεστές του Καλοκαιριού, θα την κρατάμε καθαρή και θα φροντίζουμε για τις απαραίτητες επισκέψεις της στον κτηνίατρο, κάτι που το κάναμε και μέχρι τώρα.
• Γνωρίζει πολύ καλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από την ίδια του την κόρη, που μένει στη Φιλίππου, πόσο ήσυχο και καλό σκυλί είναι η Χαρούλα.
• Γνωρίζει επίσης,ότι αυτή τη στιγμή παράνομα κρατείται η Χαρούλα και για αυτό το λόγο κινητοποιήθηκε γρήγορα ένας μηχανισμός αποστολής της στη Γερμανία για υιοθεσία και να προβλεφθεί οποιαδήποτε αντίδραση μας.
• Γνωρίζουμε όμως και εμείς, ότι το αίτημα υιοθεσίας από την Huntegarten προς την Γερμανία, στηρίζεται σε ψευδή στοιχεία σε ότι αφορά την Χαρούλα.Την παρουσιάζουν σαν ένα σκυλί πέντε χρονών, γεννημένο 31 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ η Χαρούλα είναι εννέα στα δέκα.
Της έχουν δώσει το όνομα Hummel και την περιγράφουν σαν ένα πολύ καλό και ήσυχο σκυλί, ενώ εδω ισχυρίζονται το αντίθετο για να την κρατούν φυλακισμένη.
Σας παραθέτω το email της υιοθεσίας στα Γερμανικά και θα το στείλω και μεταφρασμένο.
Παρακαλούμε, έπειτα από όλα όσα σας έχουμε γράψει και εξηγήσει, να μεριμνήσετε για την επιστροφή της Χαρούλας στο φυσικό της περιβάλλον.
Με εκτίμηση
Οι κάτοικοι της Φιλίππου.
ΥΓ. Την επιστολή την έχουν υπογράψει όλοι οι επαγγελματίες της γειτονιάς και πολλοί κάτοικοι. Θα σας φέρουμε τις υπογραφές στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου.

πηγή εφημερίδα Παρατηρητής


φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 949