Σέρρες: Μειώθηκε ο τζίρος των καταστημάτων με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού(video)Μειώθηκε ο τζίρος των καταστημάτων στις Σέρρες μετά και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της πόλης.

 

Στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για την απαγόρευση του καπνίσματος σε καταστήματα εστίασης και καφέ μπαρ η πελατεία έχει πέσει με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται αντιμέτωποι και με τα πρόστιμα σε περίπτωση που “συλληφθεί” έστω και ένας πελάτης να καπνίζει εντός της επιχείρησης.

 

 

Σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου οι επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι με την κείμενη νομοθεσία το τοπίο για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων είναι ιδιαίτερα “θολό”.

Για το θέμα η Πανελλήνια Ένωση Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ζητά διευκρινήσεις για το Νόμο.


 

Όλα α παραπάνω συζητήθηκαν στη έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Εστιατόρων Σερρών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης, στο τραπέζι διαλόγου έπεσε και η πρόταση συνένωσης του σωματείου Εστιατόρων με τα Καφέ- Μπαρ των Σερρών.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *