Σέρρες : Ο Δ. Μιχτσόγλου για τις ακατάλληλες πατάτες που αποσύρθηκαν στην Πρέβεζα

‘Πατάτες με υπολείμματα γεωργικού φαρμάκου σε συγκέντρωση ανώτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs) με διατροφική επικινδυνότητα’

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας κάνει γνωστά στους καταναλωτές τα εξής:

 

Σε δείγμα από πατάτες που λήφθηκε από γεωπόνους της Υπηρεσίας στις 20-11-2018 από κατάστημα λιανικής ανιχνεύθηκαν υπολείμματα της δραστικής ουσίας chlorpyrifos (εντομοκτόνο) σε συγκέντρωση πολύ πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs).

Από την εκτίμηση του βαθμού διατροφικής επικινδυνότητας που διεξήχθη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέκυψε ότι τα επίπεδα αυτά των υπολειμμάτων υπερβαίνουν σε υψηλό βαθμό τους σχετικούς τοξικολογικούς δείκτες οξείας τοξικότητας (ArfD) για όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών. 

Δείτε την απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας

 

Καλεσμένος στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι ο παταταπαραγωγός Δημήτρης Μιχσόγλου αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν σε ποικιλία πατάτας να παραμείνει εντομοκτόνο γιατί αυτό ψεκάζεται όταν το φυτό έχει φύλλα ενώ η συγκομιδή γίνεται δυο μήνες μετά.

Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει διάστημα ζωής μιας εβδομάδας ,λέει ο κος Μιχτσόγλου ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

 

Επίσης ο ίδιος αναφέρει ότι οι πατατοπαραγωγοί της Βροντούς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα γιατί ξέρουν όλοι ότι το τελευταίο ράντισμα έχει γίνει τον Αύγουστο 

 

 

Δείτε τι είπε ο κος Μιχτσόγλου 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *