Σέρρες: Οι μαθητές τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου(video)

44 χρόνια συμπληρώνονται από την ιστορική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της χούντας .17 Νοέμβρη 1973 ημέρα που θυμίζει σε όλους μας πως για τη Λευτεριά χρειάζονται αγώνες.

 

Είναι μία από τις σημαντικότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μια απο τις σελίδες που χαράχτηκαν με ηρωισμό απλών ανθρώπων, κυρίως νέων, φοιτητών, σπουδαστών, εργατών, υπαλλήλων, επαγγελματιών που αποφάσισαν να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για να δώσουν τέλος στην τυραννία. Στρατιώτες και αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά πολιτών, με συνέπεια αρκετούς θανάτους στον χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στην υπόλοιπη Αθήνα.

 

Ο επίσημος εορτασμός της επετείου της εξέγερσης κάθε 17η Νοεμβρίου καθιερώθηκε το 1981.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα σχολεία του Νομού Σερρών τίμησαν και γιόρτασαν την ημέρα εκείνη. Ηχητικά βίντεο και ντοκουμέντα πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλα τα σχολεία.. Η εξέγερση του 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίστασης στο καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών και στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών τίμησαν αυτή την ημέρα…Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *