Η ομάδα GRACE  συμμετέχει στον μεγαλύτερο παγκόσμιο  μαθητικό διαγωνισμό της  FORMULA 1 IN SCHOOLS  και περιλαμβάνει τομείς  Επιστήμης-Τεχνολογίας-Μηχανικής και Μαθηματικών και διοργανώνεται αποκλειστικά από την FORMULA 1.

Το μέλος της ομάδας  Βασίλειος Καλαμπαλίκας μιλώντας στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  λέει πως δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία.

Η  ομάδα GRACE αποτελείται από 12  άτομα, μαθητές αλλά κυρίως φοιτητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και ανάμεσα τους και μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών , οι οποίοι  κατασκεύασαν  ένα μοντέλο αυτοκινήτου  με ιδιαίτερες προδιαγραφές.

Η πανδημία έφερε βέβαια και εδώ τις μεγάλες της αλλαγές , κάτι που δυσκόλεψε τους συμμετέχοντες οι οποίοι συνεχίζουν όμως να σχεδιάζουν το μέλλον της ομάδας τους. Ενώ παράλληλα  ο κ. Βασίλειος Καλαμπαλίκας    παροτρύνει  μέσω της εκπομπής  τους μαθητές να συμμετέχουν σε μελλοντικές ομάδες μέσα από τα σχολεία τους. 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.