Σέρρες: Ορκίζονται αύριο οι νέοι δήμαρχοι Γιώργος Κουτσάκης και Στέργιος Φρανσταλής(video)

Ξεκινούν από αύριο οι ορκωμοσίες των νέων δημοτικών αρχών. Για τον νομό Σερρών την αρχή κάνουν ο δήμος Ηράκλειας όπου ο δήμαρχος Γιώργος Κουτσάκης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα ορκιστούν την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της Ηράκλειας.

 

Ενώ στην άλλη πλευρά του νομού ο Δήμαρχος Αμφίπολης κύριος Στέργιος Φρανστανλής με το νέο δημοτικό του συμβούλιο θα ορκιστούν στις 8.00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του “ΟΧΙ’ στο Ροδολίβος.

Από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών εξεδόθη εγκύκλιος με την οποία δίδονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με την ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: « Η θητεία των δημοτικών αρχών είναι τετραετής. Για την επικείμενη δημοτική περίοδο, η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023 και λογίζεται πλήρης για όλες τις συνέπειες».

Ορκωμοσία νέων αρχών
Οι νέες δημοτικές αρχές που αναδείχθηκαν σύμφωνα με τις αποφάσεις των Πολυμελών Πρωτοδικείων, με τις οποίες επικυρώθηκε η εκλογή τους και ανακηρύχθηκαν ο επιτυχών και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, θα πρέπει πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους, δηλαδή πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, να ορκιστούν. Οι υπόχρεοι σε ορκωμοσία, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα, είναι:
– ο Δήμαρχος,
– οι τακτικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,
– οι τακτικοί Σύμβουλοι των Συμβουλίων των Κοινοτήτων άνω των τριακοσίων μόνιμων κατοίκων,
– οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, όπως αυτοί αναφέρονται στην απόφαση ανακήρυξης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *