Ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέδωσε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, σχετικά για το θέμα των  πλημμυρών που σημειώθηκαν αρχές του Γενάρη στην περιοχή.

Ο κύριος Νότας μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ξεκαθάρισε  ότι «για οτιδήποτε έχει τον όρο καθαρισμός ρεμάτων από το 2018 και μετά με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας, υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια».

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος  Εμμανουήλ Παππά τόνισε ότι ο δήμος επικουρικά συνδράμει  στο έργο της Περιφέρειας ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Ο κύριος Νότας σημειώνει ακόμη την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δήμου και περιφέρειας για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων στο μέλλον.

Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ-ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ»

Τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά επιβεβαιώνει ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι όντως από το 2018 οι παρεμβάσεις και οι καθαρισμοί των ρεμάτων ανήκουν πλέον στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. 

Ο κύριος Σπυρόπουλος τονίζει ότι σε αρκετούς χείμαρρους έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις λέγοντας ότι για δεκαετίες δεν είχαν καθαρισμοί.


Views: 639