- Διαφήμιση -

Σέρρες: Παγκόσμια ημέρα ποίησης με τη δραματοποιημένη παράσταση “Στης ρίμας το υφάδι”(video)

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών και του Τμ. Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς Δήμου Σερρών.

Στη δραματοποιημένη παράσταση με τίτλο «στης ρίμας το υφάδι…», μέσα σε ένα υποβλητικό σκηνικό με τα πρόσωπα των μεγαλύτερων ποιητικών μορφών, ξεκινώντας από τον Όμηρο και φτάνοντας ως την Κική Δημουλά, το ρόλο των ποιητών μοιράστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κώστας Αγοραστός, Δημήτρης Αραμπατζής, Τάσος Δημητρανόπουλος, Κωνσταντίνα Παπούδα και Γιώργος Σκαλτσάς. Αφηγήτρια ήταν η φιλόλογος Ισιδώρα Μάλαμα, η οποία επιμελήθηκε το κείμενο και το σύνολο της παράστασης. Μελοποιημένη ποίηση ακούστηκε από τους μαθητές: Αναστάσης Κατσαρός (κιθάρα-τραγούδι), Βασιλική Κλούβα (πιάνο), Μαριλένα Φιλιππίδου (τραγούδι) και Νίκος Χατζηαποστολίδης (μπουζούκι).

 

Η ποιότητα της παράστασης καθήλωσε το κοινό, που γέμισε το αμφιθέατρο. Η πρωτοτυπία του κειμένου, στο οποίο η κ. Μάλαμα έπλεξε θέματα της ποίησης ‒υπό τη μορφή ομοιοκατάληκτων στίχων‒ με χωρία από γνωστά και λιγότερο γνωστά ποιήματα, αποτέλεσε ένα εκπληκτικό ταξίδι στη διαχρονία της ελληνικής γλώσσας και της ποιητικής παραγωγής. Με την απαγγελία των ποιημάτων, που τόσο βιωματικά απέδωσαν οι ποιητές-εκπαιδευτικοί, αρμονικά ενώθηκε η μουσική με τις εξαιρετικές φωνές των νέων καλλιτεχνών.

Στο τέλος της παράστασης η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων, κ. Θ. Μπαγανά και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κ. Κ. Ευαγγελίδου, κατέθεσαν τις εντυπώσεις τους για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

 

 

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version