Σέρρες : Παγωνιά στα σχολεία – Δεκάδες μαθητές κάνουν μάθημα στο κρύο(video)

Χωρίς θέρμανση είναι πολλά σχολεία στο νομό Σερρών, αφού δεν έχει καταβληθεί η τέταρτη δόση στους δήμους της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο. Η ένωση διευθυντών σχολικών μονάδων καλεί το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των χρημάτων.

 

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλά σχολεία του νομού Σερρών , λόγω έλλειψης θέρμανσης.

 

Το θερμόμετρο τις προηγούμενες μέρες άγγιζε μέχρι και το 0 αλλά δυστυχώς δεκάδες σχολικές αίθουσες είναι χωρίς θέρμανση. Μαθητές , σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και νηπιαγωγείου, κάθονται στο κρύο για να κάνουν μάθημα.

Το πρόβλημα ανέδειξε ο σύλλογος των εκπαιδευτικών ενώ χθες το επανέφερε στη δημοσιότητα η πανελλήνια ένωση διευθυντών σχολικών μονάδων. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν χρήματα από τους δήμους με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών σχολείων να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και να προχωρήσουν στην εξόφληση οφειλών προς τους προμηθευτές τους.

 

Με επιστολή του το διοικητικό συμβούλιο καλεί το υπουργείο εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην κατανομή της Δ’δόσης 2018 από τους κεντρικούς και αυτοτελείς πόρους σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *