Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε ο δήμαρχος Σερρών στο Προεδρικό Μέγαρο με στόχο την επίσημη πρόσκλησή της στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης την 29 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τον κο Χρυσάφη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αποδέχτηκε καθώς και την πρόσκληση, στις λαμπρές εκδηλώσεις που θα γίνουν να παρευρεθεί και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε επίσημη πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να επισκεφθεί τις Σέρρες και να τιμήσει με την παρουσία της τις  εκδηλώσεις εορτασμού των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Δήμου Σερρών να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού, καθώς και στην επετειακή συναυλία το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση «Ο Ύμνος των Σερρών» του Σερραίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου. 

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 29ης Ιουνίου και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και η εξέλιξη της πανδημίας. 

Παράλληλα, ο κ.Χρυσάφης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα δράσεων  του Δήμου Σερρών «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών να αποδοθεί ο τίτλος του Στρατηγού στον ήρωα Εμμανουήλ Παπά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή της Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε ο Εμμανουήλ Παπάς να τιμηθεί με τον τρόπο που του αρμόζει ως ένας μεγάλος αγωνιστής της Επανάστασης του 1821.

Πρόταση, στην οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της. 

Η ανάρτηση του Δημάρχου Σερρών

“Είχα σήμερα την ιδιαίτερη τιμή να γίνω δεκτός από την Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίσημη πρόσκληση της ΠτΔ στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών την 29 Ιουνίου 2021.
Μια πρόσκληση που η πρόεδρος της Δημοκρατιας αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά!
Επίσης αποδέχθηκε και την πρόσκληση, στις λαμπρές εκδηλώσεις που θα γίνουν- Θεού επιτρεποντος – να παρευρεθεί και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατιας θα τιμήσει και με την παρουσία της την επετειακή συναυλία που θα γίνει το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση “Ο Ύμνος των Σερρών” που συνθέτει ο Σερραίος μουσικοσυνθετης κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Στην συζήτηση με την Πρόεδρο είχα επίσης την ευκαιρία να της αναλύσω τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος μας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση για την απελευθέρωσης της πατρίδας μας.
Και στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε και η συνδρομή της ούτως ώστε ο ήρωας Εμμανουήλ Παπάς να τιμηθεί με τον τρόπο που αρμόζει στον μεγάλο αυτό αγωνιστή της Επανάστασης.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στην πρόταση του Δήμου Σερρών για την απονομή, από το Υπουργείο Εθνικης Αμυνης, του βαθμού του Στρατηγού στον Εμμανουήλ Παπα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πρόσφερα στην ΠτΔ μια μαρμάρινη πλάκα με το σύμβολο του Δήμου Σερρών καθώς και την επετειακή έκδοση των 100 χρόνων 1913-2013 ιστορίας της πόλης μας.”