Σέρρες: Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2020- Τι λένε οι μαθητές (video)Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2020, σήμερα με τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

 

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2020, σήμερα και αύριο για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων διαγωνίστηκαν στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, του Κώστα Τσιρόπουλου και του Τίτου Πατρίκιου.

Σε κείμενα για τη γραφή και το βιβλίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των γενικών λυκείων, ενώ για αυτούς με το παλαιό σύστημα έπεσε θέμα με άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη με θέμα την ανάγνωση.

Φέτος οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα.

Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.


Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Έξω από τα εξεταστικά κέντρα περίμεναν τα παιδιά τους και οι γονείς

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *